Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk sanatçıların işlerini yurtdışında tanıtmak için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Füsun Eczacıbaşı’nın kurduğu, koleksiyonerlerin desteklediği Saha Derneği’nden Yeşim Turanlı’nın galerisi PiArtworks’ün şubesini Londra’da açmasına kadar...

Nişantaşı’ndaki Merkür Galeri’nin sahibi Sabiha Kurtulmuş da Londra’da pop - up bir galeri açtı, Suat Akdemir sergisiyle.

Suat Akdemir, benim tanımaktan gurur duyduğum, nev-i şahsına münhasır gerçek bir sanatçı.

Eserlerini de kendisini de çok seviyorum, dünyanın farklı yerlerinde bisikletle yaptığı yolculuklardan notları ve fotoğrafları paylaştığı kitaplarının da ayrı bir yeri var.

Haberin Devamı

Suat Akdemir, kendi sergi açılışlarına bile gelmeyi çok sevmese de Şebnem - Mahmut Ünlü’den Mehveş Arıburnu’na değerli Türk koleksiyonerler Londra’daki serginin açılışındaydı.

Sergi, Londra’da daha da çok duyurulmalı ve bizim dışımızda da daha çok kişiye ulaşmalı.

Böyle iyi niyetli denemelerle başlıyor her şey, umalım sonrası daha da iyi olsun.

Yosma yenilendi

Sergi sonrası Türkiye’den gelenlerin nereye gideceği belliydi, Marylebone’daki Yosma’ya.

Yosma, Levent-Rıza-Bülent Büyükuğur ve Berk Ekşioğlu’nun İstanbul Doors Group’u Doğuş Grubu’na sattıktan sonra Londra’da kurdukları Good Food Society’nin ikinci restoranı.

Önce İtalyan şarap ve zeytinyağı üreticisi Frescobaldi ailesiyle Mayfair’de Frescobaldi adlı bir İtalyan restoranı açtılar, sonra ise Türk restoranı Yosma’yı.

Daha sonra ise Soho’da Palomar’ın yanında Hovarda’yı açtılar, Ege mutfağı ağırlıklı restoranından çok DJ’li barıyla sevildi Hovarda.

Şimdi ise Yosma’yı da yenilemişler, hem menüde değişiklikler var, hem de bar restoran kısmından ayrılmış ve daha eğlenceli bir hale gelmiş.

Yosma, ilk açıldığı zaman çok büyük ve uğultulu olmasıyla eleştiriliyordu.

Şimdi ise bakalım yeni haliyle Hovarda kadar ses getirecek mi?

Erdem, Londra Kraliyet Balesi’nde

Hüseyin Çağlayan, Walt Disney Concert Hall’da Los Angeles Senfoni Orkestrası’nın sahnelediği, Zaha Hadid’in sahne tasarımını yaptığı Mozart-Da Ponte operası Così fan tutte’nin kostüm tasarımını yapmıştı.

Haberin Devamı

Daha sonra ise Sadler’s Wells’de sadece kostüm tasarımı değil koreografiye de imza atarak ‘Gravity Fatigue’ adlı dans performansını sahneye koydu.

O zamandan beri ilk defa şimdi, yakından takip ettiğimiz Türk kökenli İngiliz tasarımcı Erdem böyle bir iş birliğine imza atıyor.

Erdem, Londra Kraliyet Balesi’nin Christopher Wheeldon imzalı son gösterisi ‘Corybantic Games’in kostüm tasarımını yaptı.

Önceki gün prömiyeri yapılan bale de kostümler de çok beğenildi.