Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Wallpaper dergisi yayın yönetmeni Tony Chambers haklı, bundan 10 yıl önce de aynı şeyi konuşuyorduk, yazılı basın bitti deniliyordu.

Oysa yazılı basın bitmedi, bitmeyecek.

Şimdi yazılı basının güç kaybettiği, eskisi gibi kâr edemediği ve dijital çağı yakalayamadığı tartışmaları devam ediyor.

Bir yandan kapanan gazete ve dergi haberlerine üzülüyoruz, bir yandan gazete ve dergileri internetten ücretsiz okumayı tercih ediyoruz, bir yandan da gazete ve dergiler yaşamalı diyoruz.

Çelişkiler içindeyiz...

Biz bunları tartışırken, dijital çağın en başarılı kahramanları ise geleneksel medyaya yatırım yapıyor.

Haberin Devamı

Önce Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 2013’te Wall Street Journal’ı aldı, sonra Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs The Atlantic dergisinin çoğunluk hissesini satın aldı.

Şimdi ise Salesforce.com’un kurucusu Marc Benioff ve eşi Lynne Benioff efsane Time dergisini 190 milyon dolara Meredith Corp’tan alacaklarını açıkladılar.

Salesforce.com adlı müşteri ilişkileri yönetimi yazılımıyla Forbes dergisine göre 6.7 milyar dolarlık bir servete kavuşan Marc Benioff’un bu hamlesi gösteriyor ki teknoloji kahramanları bile geleneksel medyanın gücüne ve güvenirliliğine hâlâ inanıyor.

Tabii bu yatırımı yaparken, şunu eklemeden de geçemiyor: “Derginin günlük işlerine ve haberciliğine asla müdahale etmeyeceğim.”

Teknoloji milyarderleri yazılı basına  yatırım yapıyor

#MisGibiTürkiye

Bu yazın en dehşete düşüren görüntülerinden biriydi, en medeni olacaklarını beklediğimiz kitesurf’cülerin cenneti Akyaka’dan korkunç çöp manzaraları.

O görüntüler hâlâ gözlerimizin önünden gitmiyor ve tabii aralarında Lewis Hamilton’ın da olduğu yabancı turistlerin ellerinde torbalar çöpleri toplamaya çalışmaları da...

İşte o yüzden 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde gerçekleşen #MisgibiTürkiye kampanyası gerçekten çok önemliydi. Revna Demirören’den Serenay Sarıkaya’ya birçok isim kampanyaya bizzat katılıp çöp topladı.

Antalya’da Cornelia Diamond Otel’de otel çalışanlarıyla yerli ve yabancı turistler birlikte sadece otel yolunu değil, tüm Belek’i temizlediler, Bağdat Caddesi’nde ise canla başla çalışan çocukları bir araya getirdiler.

Haberin Devamı

İzmir’de Ted Koleji’nin Denizcilik Kulübü öğrencileri, Güzelbahçe sahilinden topladıkları atıkları Port Alaçatı Marina’ya getirerek dev bir balık heykeli yaptı. Koroplast eldiven ve çöp torbası sağlayarak kampanyaya destek oldu.

Bu günü küçümseyip plastik kullanımı, çevre bilinci böyle öğretilmez diyenlere katılmak mümkün değil.

Büyük küçük bütün destekler çok değerli bilinçlenmek ve farkındalık yaratmak için. Emek veren herkesi kutlamak lazım.

Teknoloji milyarderleri yazılı basına  yatırım yapıyor