Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

YENİ KOLEKSİYONER ADAYLARI İÇİN BİR ADIM

Contemporary Istanbul’un kurucuları Rabia Bakıcı ve Ali Güreli, Tomtom Mahallesi’nde gençlere hitap edecek, daha uygun fiyatlı bir etkinlik düzenliyor: Step İstanbul.

‘Sanata bir adım daha yaklaş’ sloganlı Step İstanbul’un çıkış noktası biraz da Contemporary Istanbul ziyaretçilerinin yüzde 64’ünün 35 yaş altı gençler olması.

Lansmanı 16 Şubat’ta TomTom Kırmızı’da büyük bir partiyle yapılan Step Istanbul, Mamut Art Project ve Base Istanbul’dan sonra gençlerin koleksiyonerliğe ilk adımlarını atabileceği sayılı çağdaş sanat etkinliğinden biri.

Haberin Devamı

Çağdaş İstanbul ve Tomtom Designhood iş birliğinde, sanat herkesin hayatının bir parçası olmalıdır fikriyle bu yıl birincisi gerçekleş-tirilecek Step Istanbul 25-28 Nisan tarihleri arasında TomTom Kırmızı ve İtalyan Lisesi’nin bahçesinde.

“500 TL-20 bin TL arasındaki fiyat skalasında seçilmiş eserlerin sergileneceği Step Istanbul sanat alımı yapmak isteyen yeni koleksiyoner adayları için bir adım niteliğinde olacak yepyeni bir platform yaratıyor. İstanbul, Step projesinin ilk durağı. Proje ilerleyen zamanlarda sanatı demokratikleştirerek herkese ulaştırma heyecanıyla İstanbul’dan başlayarak, Türkiye ve dünyanın farklı şehirlerine yayılacak” diye özetliyorlar Contemporary Istanbul’cular.

YENİ KOLEKSİYONER ADAYLARI İÇİN BİR ADIM
Hangi galeri ve sanatçılar katılıyor?

Step Istanbul’a ilk yılında tam 25 galeri, 233 sanatçı katılıyor.

Peki ama hangi galeri ve sanatçılar?

Anna Laudel Gallery, ArtOn İstanbul, C.A.M. Galeri, X-ist, PG Art Gallery, Mixer gibi tanınmış galerilerin yanı sıra Ambidexter, Narmanlı Sanat, Muaf gibi genç ve yeni galeriler ve galerilerin temsil ettiği Yavuz Tanyeli, Ayşe Bezenmiş, Ramazan Can, Ayla Turan, Rugül Serbest, Cem Dinlenmiş, Günnur Özsoy, Erkut Terliksiz, Ali Elmacı, Kaan Kayımoğlu, Neslihan Başer, Devrim Yalçın, Sergey Narazyan, Ekin Saçlıoğlu, Cheong-Cho Lee, Jae-SoonRoh gibi isimler...

Step Istanbul sergilerin yanı sıra paralel etkinlik ve programlarıyla da dikkat çekiyor. Küratör Bala Gürcan tarafından Step Talks başlığı altında özel bir konuşma programı hazırlandı.

Haberin Devamı

Step Talks’ta “Küresel Sanat Dünyasının Güncel Dinamikleri”, “Sanat Üretimi Üzerine Diyaloglar”, “Güncel Sanatı Yorumlamak: Sanat Eleştirisi & Küratöryel Pratikler” ve “Gelecek Şimdi: Dijital Alanlar ve Yeni Medya Sanatı” kategorileri var.

Konuşma programında Hatice Utkan Özden, Ulya Soley, Melike Bayık, Mehmet Ali Bakanay, Kültigin Kağan Akbulut’un yanı sıra, Ayça Telgeren, HUO RF, yeni medya sanatçı kolektifi Oddviz ve Gökşen Buğra gibi isimler de yer alacak.

Ayrıca Step Istanbul’un açılış partisi bu akşam Vor Klein’da, yarın akşam ise Dada Salon’da büyük bir parti olacak.

Heyecanla bekliyoruz.

23 Nisan kuyruğu

23 Nisan’da şehrin farklı semtlerinde şubeleri bulunan Nusr-et’lerin önünde uzun kuyruklar vardı.

Bunun nedeni, Nusret Gökçe’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çocuklara ücretsiz menü ikramıydı.

Nusret, daha önce de Kadınlar Günü’nde kadınlara özel ücretsiz menüler hazırlamış ve Kadınlar Günü’nü kutlamıştı.

Nişantaşı, Etiler ve Bebek’teki uzun kuyrukları görünce Nusret’in dünya çapındaki başarısının tesadüf olmadığını bir kez daha anladık.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar hiçbir restoran 23 Nisan’da çocukları böyle sevindirmeyi akıl etmemişti.

Bir kez daha gördük, küçük jestler büyük markaları daha da büyütüyor.