Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

"Karımla dört yıldır evliyiz. Birbirimizi severek evlendik. Üç yaşında bir de kızımız var. Ailemi daha iyi yaşatabilmek için gece gündüz çalıştım.

Kendi işimi kurdum, maddi hiçbir sıkıntımız yok. Eşim,son iki aydır benimle birlikte olmak istemiyordu. Ben de bunu gayet normal karşıladım.

Ancak, son zamanlarda odasının kapısını kapatıp uzun uzun telefon konuşmaları yapması dikkatimi çekti.

Bir akşam eve bilerek erken geldim. Kendi anahtarımla kapıyı açıp içeri girdim. İçeriden gülme sesleri geliyordu.

Haberin Devamı

O benim eve geldiğimin farkında değildi. Birisiyle telefonla konuşuyordu. Telefon konuşmalarında, ‘Canım, seni çok özledim,’ gibi konuşmalar yanında müstehcen sözler de geçiyordu.

O an yıkıldım. Hızla odaya girip elinden cep telefonunu aldım. Telefondakine, ‘Sen kimsin ulan,’ dedim. Karşıdaki telefonu kapattı.

Mesajlara baktım. Tamamını okuyamadım. Birbirlerine neler yazmışlar neler? Beni aldattığını açıkça anladım.

‘Sen bir annesin, utanmadın mı?’’dedim.

O sırada kızımla bakıcısı da içeri girdi. Nereye gittiklerini sordum. Bakıcı, eşimin isteği üzerine kızımı parka götürmüş.

Uzun süre tartıştıktan sonra, kızımı ve bakıcısını da alıp evi terk ettim. Arabada giderken bakıcı bana birçok şey anlattı.

Şimdi kızımla annemlerde kalıyoruz. Kızımın bakıcısı açacağım davalarda tanıklık yapacak.

Sinirimden çalışamıyorum, uyku uyuyamıyorum. Çok büyük acılar içindeyim. Size duygularımı anlatamam.

Hem karıma hem de sevgilisi olacak o adama karşı açabileceğim bütün davaları açmak istiyorum. Haklarımı öğrenmek istiyorum.”

***

İşte haklarınız:

*Eşinize, zinadan dolayı boşanma davası açabilirsiniz.

*Bu davayla birlikte maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

*Ancak, bu davayı olayı öğrendiğiniz tarihten itibaren 6 ay içinde açmak zorundasınız. Yoksa zinadan dava açma hakkınız düşer.

*Türk Medeni Kanunun 236/2 maddesi aldatan eşe çok ağır bir yaptırım getiriyor. Bu maddeden yararlanabilirsiniz.

“Zina veya hayata kast nedeniyle boşanma hâlinde hâkim, kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.”

Haberin Devamı

*Yani, mahkeme, edinilmiş mallara katılma rejimi gereği, eşinize düşecek payın bir kısmının veya tamamının size verilmesine karar verebilecektir.

*Zina Türk Ceza Kanununda suç olmadığı için ceza davası açılması için şikayette bulunma hakkınız yok. Yalnızca sizinle evli olduğunu bile bile eşinizle birlikte olan kişiye karşı manevi tazminat davası açabilirsiniz.

*Ayrıca, bu süreci atlatabilmek için bir uzmandan psikolojik yardım almalısınız.

***

Değerli okurlarım, gönderdiğiniz mailler için çok teşekkür ediyorum. Cevaplarımın gecikmesinden dolayı da çok özür diliyorum.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

twitter.com/cengizhortoglu