Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

(Hiçbir başarı rastlantı değildir.)
Değerli okurlarım, başarıları alkışlamaya devam ediyoruz. Bu köşede başarı öykülerini paylaştığım değerli insanların ortak özellikleri başarılarının yanında aynı zamanda mütevazi ve samimi olmalarıdır.

Bugün sizinle arkadaşım olmasından gurur duyduğum değerli dost Sayın Yeliz Rodin'in başarı öyküsünü paylaşacağım.

Yeliz Hanım Öncelikle Kendinizi Tanıtır mısınız?

-Ben Yeliz Rodin, 30 Nisan 1979 yılında Mardin’de kalabalık sevgi dolu bir ailede doğmuşum. Herkesi kabullenmesi ile ünlü olan Mardin, her dinin her ırkın ve her dilin sentezi olarak birbirimize karışarak büyüdüğümüz bir çocukluktan İstanbul’a gelmemizle başlar hikayemiz.

Haberin Devamı

Başarılı Olmak İçin Neler Yaptınız? Nasıl Çalıştınız?

-Öncelikle beni başarılı bulduğunuz için çok teşekkür ederim. Aslında başarılı olabilmek için ne iş yaparsam yapayım o işi değerli kılmak benim ilk kuralımdı. Yaptığım her işi sevgi ile birleştirmeye çabaladım. Sevemediğim iş olduğunda da sevebilecek bir alan yaratmaya çalıştım. Bir işe zorunluysanız onun içinde mutlaka bir sevgi bulmanız lazım, bunu aradım.

Mesela, çok küçük yaşlarda Arapça tercümanlık yaptığım zamanlarda Arapça konuşuyor olmak ve o dili kullanarak iki kişi arasındaki iletişimi sağlayarak çözüme ulaştırmak beni çok mutlu ediyordu. Oradan kazandığım para da üzerine hediye oluyordu. Dolayısıyla başarılı olmak için bence öncelikle merak etmek, azmetmek, heves etmek, istemek ve tabi ki de çalışmak gerekiyor.

Şu Andaki Mesleğinizi Yapmasaydınız Ne Yapmak İsterdiniz?

-Şu anki mesleğimi yapmasaydımı düşünemiyorum. Çünkü şu anki mesleğim aslında “İnsana Ait İletişim” ile ilgili bir meslek. Dolayısıyla hayatın her alanında iletişim olduğundan sanırım bu benim mesleğim için çok geçerli bir cevap olmayacak. Çünkü ben iletişimin olduğu her alanı meslek dalı olarak görüyorum. Şu anda yaptığım şey yine Türkiye’de iletişimi ile ünlenmiş ve iletişime emek vermiş sevgili Açelya Akkoyun ile bir ekip olarak iletişebilmek ve tabi ki bundan daha iyi bir meslek düşünemiyorum. Herhâlde biz ömür boyu iletişiriz gibi geliyor.

Haberin Devamı

Hayatta Sizin İçin Çok Önemli Üç Şey Nedir?

-Öncelikle aklımın ve kalbimin birlikte çalıştığı adaleti aramak daha sonra elimden geldiğince bunu pay etmek. Çok önemsediğim elbette sadakat... Önce kendime ve kişiliğime sadık olmak, sonrasında çevreme sadık olmak. Dolayısıyla gerisinde herhâlde Allah’a teslim olmak.

Yeliz Hanım Sizi Öncelikle Ne Mutlu Eder? Nelerle Mutlu Olursunuz? En Çok Keyif Aldığınız Şeyler Nelerdir?

-Bu Hayatta en çok taşların yerine oturduğu, dengede olan ve emek verilen her iş beni mutlu eder. Dolayısıyla mutlu olmak halini ben aramak yerine mutlu olmak halinin içinde olmayı tercih ediyorum. Bunun için de tabi ki hakkı kollamak, paylaşmayı bilmek ve tabi ki azimle çalışmak mutluluğun formülü gibi geliyor bana.

Kızım, evim ve tabi ki işim. En büyük keyif bunlar...

En çok Kızım Deniz Rodin ile geçirdiğim zamanlar en keyif aldığım şey halini alıyor.

Ayrıca, birlikte bölüştüğüm ve paylaştığım her şeyden keyif alırım.

Haberin Devamı

Sizin İçin Aşk Nedir? Aşkı Önemli Bulur musunuz?

-Bana göre, hayat aşk ile başlar. Anne ve babanın çocuğuna duyduğu aşk ile dünyaya gelirsiniz. Sonra doğadaki aşkı görürsünüz. Aşk elbette çok önemlidir. Ama ben aşkın tek taraflı algılanmasından yana değilim. Aşk baktığınız her yerde yaratılana ve yaratılışa vakıf olabilmektir, diye düşünüyorum. Allah herkese her şeye aşk dolu bakabilmeyi nasip etsin.

Şimdi Biraz da Gelecekten Konuşalım. Geleceğe Dönük Ne Gibi Planlarınız Var?

-Geleceğe dönük planlarım, açık söylemek gerekirse başarılı olmak, yaptığınız işe sahip çıkabilmek ve tabi ki iyi bir ekip ile yol alabilmek. Sevgili Açelya Akkoyun ile yol arkadaşlığımızda da en çok biz olmayı önemsiyorum. Biz varsak bende var onun içinde sende var, diyorum. Dolayısıyla gelecek ile ilgili planım "bizim" en iyi şeklini bulabilmek.

Başarmak İsteyenler Size “Başarının Sırrı Nedir?” Diye Sorsalar, Ne Cevap Verirsiniz?

-Başarmanın sırrı merak etmek ile başlıyor. Merak ettiğiniz her şeye ilgi duyabilirsiniz. Akabinde üretmek, azmetmek ve elbette bütününde mutlu çalışmak.

Peki Sosyal Medyayla Aranız Nasıl?

-Sosyal medya ile aram iyidir. Gündemi takip etmenin bir başka yolunun da sosyal medya olduğunu düşünüyorum.

Bir Gününüz Nasıl Geçiyor?

-Bir günüm sabah uyanıp öncelikle, bu sabahta uyanabildiğim için mutluluk ve şükür etmek ile başlar. Sabah yürüyüşlerini çok seviyorum. Doğa ile sohbet etmeyi seviyorum. Su sesi, kuşların cıvıltıları, ağaçların rüzgâr ile dans etmesi beni çok motive eder. Sonrasında tabi ki görev tanımları içinde o gün ne yapmam gerekiyorsa onları yapmakla devam eder. Günün sonunda İşlerimi bitirdikten sonra da elbette kızım ile devam eden vakit benim için paha biçilmez.

Hafta Sonları Neler Yaparsınız?

-Hayatın rutininde Ailemle, çocuğumla ve sevdiklerimle vakit geçirip daha plansız yaşamayı hafta sonları deneyimliyorum.

Spor Yapar mısınız?

-Spor eğitmeni bir annenin çocuğu olmama rağmen, profesyonel olarak spor yaparım dersem doğru söylememiş olurum. Ama yürürüm hareketli bir insanımdır. Hayatın içinde oldukça hareketli ve aktif biriyimdir. Ancak uyuduğumda dinlenirim.

İş Dışında Uğraştığınız Hobileriniz Var mı?

-Elbette var. Ama hobilerim de değişken olabiliyor. Güne, duruma, evladıma ve çevreme göre hobilerim değişkenlik gösterebiliyor. Ama sabit bir hobimi soracak olursanız herhâlde fayda sağlamak en büyük hobim.

Evde Yemek Yapar mısınız? Yaparsanız En Çok Hangi Yemekleri Yaparsınız?

-Elbette evde yemek yapmayı çok severim, yaparım da. Güneydoğulu olduğum için, genelde böyle etli yemekler, kuru dolmalar, tereyağlı etli pilavlar yaparım. Tabi benim yemek yaparken en önem verdiğim şey, yemeği kararında ve insanına göre yapmaktır. Aslında yemekte tam bir minimalistimdir. Faydalı güzel misafirimi şişirecek değil, doyuracak yemekleri yapmayı tercih ederim.

Bize Bir Yemek Tarifi Verir misiniz?

En severek yaptığım etli kuru dolma tarifini vereyim. Şimdi öncelikle kuru dolmaları kaynamış suda bir 15 dakika bekletirim. Sonrasında onları soğuk sudan geçiririm. Genelde ben kuzu eti severim. Kuzu dolmalık yaptırdığım kuşbaşı etleri pişiririm. Ve harcı için, pirinç, yağ, biber salçası, az domates salçası, sarımsak, nane, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber eklerim. Az sumak veya biraz limon suyu kullanırım. Üzerine daha önceden pişirdiğim eti ve birazda kuyruk yağı eklerim. Harcı güzelce karıştırdıktan sonra kuru dolmaları doldururum. Tencereye et kemikleri dizerim. Kemiklerin üzerine doldurduğum dolmaları da dizerim. Daha önce kaynattığım et suyunu salça ve sarımsak ile sulandırıp dolmaların üzerine geçmeyecek şekilde hazırladığım soslu et suyunu koyar ve kısık ateşte pişirmeye bırakırım. Sonuç mu? Tatmanız gerek

Yeliz Hanım harika bir yemek tarifi oldu. Eminin çok lezzetli oluyordur. Yeliz Hanım Gençlere Başarılı Olmaları İçin Ne Önerirsiniz?

-Aslında gençlere başarılı olmaları adına bir şey söylemek yerine bence gençlerin başarı algısı ile bizim başarı algımızın ortak sonucunda bir başarıyı bulmak bana şu an daha akılcı ve doğru geliyor. Dolayısıyla onlarında bana söyleyecekleri vardır. Benim onlara söyleyeceklerim herhalde biraz daha hareketli emek vermeleri olacak. Gençlerin bazıları daha çok masa başında yaşıyor, hayata biraz daha dokunmalarını naçizane önerebilirim.

Yeliz Hanım bu içten söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Siz yaptığınız her işe sevginizi de katıyorsunuz, bence bunun da başarınızda büyük payı var. Siz de birlikte çalıştığınız çok kıymetli dost Sayın Açelya Akkoyun da benim için çok değerlisiniz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun.