Ceren Şehirlioğlu

Ceren Şehirlioğlu

ceren.sehirlioglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgiliyi sürüm sürüm süründürmek, morartmak, kızartmak, kapının önüne koymak, arkaya bakmadan çıkmak artık gündelik hayatımızın bir parçasıymış gibi. Üzerine bu kadar şarkı yapıldığına göre gözümüzü fena halde hırs bürümüş olmalı


Petek Dinçöz, Can Tanrıyar’ın gece hayatından usandığı için ilişkilerinin bittiğini söyledi. Onu son 10 sene içinde parlatan, destek olan adamı artık geride bırakıp dimdik ayakta yalnız kadın olmayı seçti. Sonra da söz yazarı Aşkın Tuna’ya gidip, hikayeyi en ince detayına kadar anlattı. “Can ilişkimizi hiçe sayarak gece gezmelerine devam etti. Sabrettim, önüne geçemedim ama buraya kadar!” gibi şeyler söyledi herhalde. Tuna da, bu sürükleyici hikayeyi dinleyip, siparişi not etti. Ortaya ‘Morarırsın’ diye bir şey çıktı. Şöyle diyor: “Hisset acısını hisset/Ayrılık tokat sana/Eh, biraz da belki nefret/Sinirim geçmedi hâlâ/Zaman geçtikçe, ateş düştükçe/Peşimde daha çok dolanırsın/Beni ayakta dimdik gördükçe/ İşte böyle morarırsın.”
Eski eşinin morarmasını, peşinden koşup koşup yüz bulamamasını , bu durumda kendisi ‘hıh’ yaparken ayrılığın tokat gibi ona çarpmasını istiyor yani.
Petek Dinçöz’ün ‘geçmeyen siniri’ ne ilk ne son. Kadın popçuların içindeki intikam hissi sönmeyi bilmeyen bir volkan. Şarkılarında mütemadiyen nefret ettikleri eski sevgilileri, peşlerinden koşturup sefil ettikleri adamlar var. Ve bu şarkılar, her çıktıklarında ‘Bütün kızlar toplandık’tan daha etkili bir kız marşına dönüşüyor. Bu yaz da nereye gitseniz herkes ellerini havaya kaldırıp Demet Akalın’la birlikte “Üflediğim anda söneceksin!” diyecek.

Haberin Devamı

Poşete koyulan sevgili
Serdar Ortaç genellikle şarkılarında acı çeken taraftır. İntikamcı kızların kurbanıdır. Ama bu yaz onu da kızdırmışlar. “Seni çöpe atacağım poşete yazık/Bir sigara yakacağım ateşe yazık” diyerek panterli albüm kapağına yakışır bir öfke sergiliyor.

Aldatılmanın ızdırabı
Popçu kızların ajandasındaki en önemli mevzu aldatılma. Belli ki birlikte oldukları adamlar bir türlü uslu durmuyor. Her şarkının altından çıkan mesaj “Gizli gizli kaçamak yaptığını sanıyorsun ama ben yemem.” Bu şarkıların piri Demet Akalın bu yaz da çapkın sevgilisi olan kızların hislerine tercüman oldu. “Bu bebeğe hikaye anlatılır mı?” diyerek tavrını koydu. Tehdit etmeyi de ihmal etmedi: “Üflediğim anda söneceksin / Beni sadece rüyanda göreceksin/ Emin ol en mutlu günümde/ En arka sıradan izleyeceksin.”
Akalın iki sene önce de sevgiliden ayrılıp Bebek’te üç-beş tur atıyor, hızını alamayıp Miami’ye gidiyordu. Ondan önce de ‘Herkes hakettiği gibi yaşıyordu.’ Akalın’la birlikte tüm Türk kızlarının hayırsız erkeklerden, kötü adamlardan dertli olması, durup bir seçimlerini gözden geçirmeyi gerektiriyor herhalde.

Haberin Devamı

Dayak atmaya varan öfke
Ebru Destan’ın çok hisli söylediği ‘Allahından tokat yersin’ şarkısı, sinirden şiddete başvurmayı düşünen şarkıların en şahane örneğiyken, Hande Yener ‘Sopa’yla olaya son noktayı koydu. Zaten kızarmakla ilgili söylediği şarkılarla başarıyı yakalamış pop yıldızının intikam şarkıları kulvarında tecrübeli olduğunu biliyoruz. Sinan Akçıl’la güçlerini birleştirince ortaya çıkan ‘Sopa’, “ Aşk böyledir/Önce sevdirir/Sonra sopa sopa vurur” sözleriyle bu sinirli kadınlardan korunmak isteyen erkeklere hayat dersi olsun.
İntikam insanın hissedebileceği en yoğun duygulardan biri. Çok yıpratıcı, çok ağır. Ancak canınızın çok fena acıması birinin hayatına zarar verme isteği doğurabilir. Ne kadar zalimce olsa da, yaralı bir hayvan gibi çaresizsinizdir. Öfkeli olsanız bile incinmiş kimse yeterince güçlü olamaz. Dünyanın en trajik hallerinden biri bu şarkılarda köpük oluyor. Söz yazarları, intikam, öfke, nefret pazarlamasını seri üretime takmış gidiyor. Biz de ne hisli, kinci bir milletmişiz, bu şarkıları her seferinde hırsla dilimize doluyoruz. Bu ülkenin en çok satan albümlerinin birinin hiti ‘Allah Belanı Versin’. Hatırlatırım.


SAYFA GÜZELi

iNTiKAM SOĞUK SÖYLENEN BiR ŞARKIDIR



Donnie Darko ile radara giren Jake Gyllenhaal, bağımsız filmlerin yıldızı olma yolu yerine, yüksekleri hedefledi. İyi de oldu. sadece azmanlıktan ibaret olmayan bir aksiyon oyuncumuz var artık. Prince of Persia vizyonda.