Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Ocak ayıyla birlikte öğrencileri ve ailelerini karne heyecanı sardı. Aileler, merakla karneleri, çocuklar da sabırsızlıkla yarıyıl tatilini bekliyor. Eh tatil kış tatili olunca, gidilecek yerler de yurt içi ve yurt dışındaki kayak merkezleri.

Yurt dışı seçeneklerine bakıldığında Orta Avrupa’daki kayak merkezleri, Türkler’in rağbet ettiği yerler listesinin başında yer alıyor. Bunlar arasında Avusturya, sadece Türkiye’de değil; tüm Avrupa’da en popüler ülke.

Farklı bölgelerindeki modern ve donanımlı kayak merkezleri, her talebe uygun pistleri, çeşitli lezzetler sunan lokantaları, her bütçeye uygun otelleri, festival ve şovlarıyla her ülkeden kayak tutkunlarının ilk tercihlerinden biri Avusturya.

Haberin Devamı

Olimpiyatların ev sahibi: Tirol

Kış sporları deyince akla ilk gelen yerlerden biri Tirol’un başkenti Innsbruck, 1964 ve 1976 Kış Olimpiyatları’nın da ev sahibiydi. En eskilerden Kitzbuhel, orta ve iyi derecede kayak yapabilenlerin tercihi Arlberg, tüm yıl açık dünyadaki birkaç merkezden biri Hintertux, iki ülke arası kayak yapmak isteyenlerin seçimi Ischgl ve çocuklarla gidenlerin favorisi Dachstein West, burada bulunuyor.

KIŞ SPORLARI CENNETİ: AVUSTURYA

Kar ve buz raksı: Ötztal

Ötztal Alpleri’nin büyük bir bölümü, Tirol’ün güneyinde; kalanı da İtalya’nın kuzeyinde yer alıyor. 3 bin metreden yüksek 250 zirvenin bulunduğu bölgede iki önemli kayak merkezi var. Bunlardan ilki, Rettenbach ve Tiefenbach isimli iki buzulu, eylülden mayısa kadar kayak yapılabilen pistleri, eğlenceli gece hayatı, festivalleri, partileri ve muhteşem doğasıyla Sölden.

Sölden aynı zamanda Avusturya’da kayak yapılabilen 3 bin metreden yüksek üç dağa birden sahip tek bölge. (Gaislachkogl: 3.058 m., Tiefenbachkogl: 3.250 m. ve Schwarze Schneide 3.340 m.)

Tüm bu özellikleriyle her yıl binlerce kayak severi cezbettiği gibi, ‘Spectre’nin ekibini de kendisine çeken Sölden, filmin en heyecanlı sahnelerine ev sahipliği yaptı. ‘Spectre’ deyince Gaislachkogl’da 3.048 metrede bulunan ice-Q Restoran’dan bahsetmemek olmaz. Tüm vadiye yukarıdan bakan bu gurme restoran, Bond’un kötü adamlarla karşılaştığı yer.

Haberin Devamı

Alpler’in elması: Obergurgl-Hochgurgl

Diğer merkezse toplam 110 km.’lik pistleriyle Obergurgl-Hochgurgl. ‘Alpler’in elması’ denilen bölge, her derecede sporcuya kasım-mayıs arası hizmet veriyor. Hochgurgl’da 2.175 metrede bulunan Top Mountain Crosspoint, kayakçılara ara istasyona ve Avrupa’nın en yüksek rakımlı ve en büyük motosiklet müzesine ev sahipliği yapıyor.

Yemek ya da mola için diğer tavsiyem ise 3 bin metredeki panoramik platform, lokanta ve bar TOP Mountain Star. Bu dar bir sırtın üzerindeki mimari harikası Wurmkogel’de, Ötztal Alpleri’nden Dolomitler’e kadar muhteşem bir manzara vadediyor.

Kar ve buz yeter diyenlereyse Langenfeld’teki Aqua-Dome’u tavsiye ederim. Karlar altında ve dağ manzarasında kaplıca keyfi gerçekten harika!

SÖLDEN

Toplam pist uzunluğu: 146 km.

- 71 km. kolay (mavi)

- 45 km. orta (kırmızı)

- 30 km. zor (siyah)

En uzun pist: 15 km.

- Schwarze Schneide (3.340 m.)

- Talstation der Gaislachkoglbahn (1.370 m.)

- 1.970 m. yükseklik farkı

Haberin Devamı

Toplam lift sayısı: 33
(70 bin/saat)

Detaylı bilgi için:
www.soelden.com

KIŞ SPORLARI CENNETİ: AVUSTURYA

OBERGURGL-HOCHGURGL

Toplam pist uzunluğu: 110 km.

- 35 km kolay (mavi)

- 55 km orta (kırmızı)

- 20 km zor (siyah)

En uzun pist: 8 km.

- Wurmkogl-Obergurgl/Pill

- 1.260 m. yükseklik farkı

Toplam lift sayısı:
24 (40 bin/saat)

Detaylı bilgi için:
www.obergurgl.com

Görmeden gelmeyin!

- Lokanta: Gourmerestaurant ice Q (3048 m.)

- Manzara platformu, lokanta ve bar: Top Mountain Star
(3082 m.)

- Kaplıca/SPA: Aqua Dome Tirol

- Müzik Festivali (6-7 Nisan): Electric Mountain Festival

- Tiyatro (21 Nisan): Hannibal

Kaça mal olur?

Sölden’de bir apartta yedi gece konaklama, beş gün Sölden, bir gün Obergurgl-Hochgurgl skipass ve altı gün kayak/snowboard kiralama dahil 650 euro’dan başlayan fiyatlarla. Uçak biletleriyse seçilen havalimanı ve tarihe göre 600 TL’den başlıyor.