Twitter Gerçeği…

25 Mart 2014

Öncelikle ben başlamadan özetimi geçeyim…

1. Türkiye Hükümeti, Twitter’ı yasaklamak istemedi sadece kendince cezalandırdı ve aslında yasaklamak da işine gelmiyor.

2. Hiçbir site veya web bazlı uygulama, teknik olarak yasaklanamaz.

Şimdi biraz eskilere dönelim, Gezi olaylarının olduğu zamanlara gidelim. Türkiye asıl olarak Twitter ve sosyal medyanın gücünü “Gezi Olayları” sırasında görmüş, binlerce insan paylaşılan fotoğraflarla kendini dışarıda bir kavganın içinde bulmuştu. Tabi ki doğru olanlar da vardı ama gerçek şuydu ki, doğrulanamayan bir kaynaktan binlerce bilgi halkın cebine akıyordu. Her iki taraf da birbirini tabiri caizse “gazlamak” için yalan yanlış Twitter’dan bilgi pompalıyordu.

Tabi ki önce izlenme yoluna gidildi. Twitter hesaplarından dolayı birkaç kişi gözaltına alındı. Bu durumda savunma avukatlarının en büyük dayanağı, atılan içeriklerin kaynağının kanıtlanmasının mümkün olmaması oldu. Bu sebeple gözaltına alınan herkes, tek bir ağızdan “bunu ben yazmadım, hesabın kime ait olduğunu bilmiyorum” dedi. Haklı olabilirlerdi. Onların yazmamış olma olasılığı da vardı. Bunun doğru veya yanlış olduğunu kanıtlayacak tek bir kurum vardı ki o da Twitter’ın ta kendisi idi. Çünkü

Yazının Devamı

Evde “Tech” Başına…

3 Aralık 2013

Hikaye basit ama eğlenceliydi; “Evde tek başına kalan küçük bir çocuğun yılbaşı gecesi eve girmeye çalışan hırsızlarla mücadelesi…” Filmde evdeki çeşitli oyuncaklarıyla kendine envai çeşit silah yaratmayı başaran kahramanımızın şimdilerde ise, kendi hayatıyla başı fena dertte ama konumuz bu değil…

Konumuz şimdiki teknolojiyle evde neler yapılabilineceği. Aslında tam bu noktada teknolojide çığır aşan bir buluş; “3D printer”, Türkçesiyle üç boyutlu yazıcılara değinmek gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl içinde fabrikasyon üretimine başlanılan 3D printer’ların en önemli özelliği, adından da anlaşılacağı gibi 3 boyutlu yani elimize alabileceğimiz gerçek ürünler çıkarıyor olması. Örnek vermek gerekirse şu anda 3D printer’dan bir iPhone kılıfı veya bir bıçak, plastikten üretilebilecek herhangi bir objeyi çıkarmak mümkün. 3D printerlarının mürekkep yerine geçen ana maddesi plastik. Ama bu plastik bildiğimiz plastiklerin biraz daha farklı materyallerle karışmasından oluşuyor ve “print” işlemi tamamlandığında obje bir hayli sağlam ve katı hale gelebiliyor.


Evde tek başına 90’ların kült olmuş film serisiydi.

Teknolojik yönden iş bu durumda iken, diğer bir tarafta ise “yapılabilecekler” başlığı

Yazının Devamı