Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Çalışma tempomuzun yüksekliğinde en çok özlenen sofraların başında kahvaltı gelir. Çoğumuza göre ise, neredeyse her öğün yenilebilen renk ve tattadır. Hele akşam üzerlerinin o ılık saatlerinde, tavşan kanı çaylara nefis sofralar eşlik eder. Kahvaltı, ‘kahvenin altına mideyi hafif lezzetlerle hazırlamak’ anlamında kullanılır. Ancak hazırlanan çeşit çeşit ikramlıklarla en görkemli sofralara dönüşür.

EKMEKTE SUCUKLU MENEMEN

Malzemeler (6 kişilik)
* 2 adet ekmek
Harç için: * 150 gr. sucuk
* 6 adet domates
* 3 adet çarliston biber
* 1 çorba kaşığı tereyağı n 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Tereyağı ve zeytinyağı karışımında doğranmış biber ve domatesleri soteleyin. Üzerine küçük parçalara bölünmüş sucuk ve baharatını koyarak kavurun. Yumur-taları kırın ve karıştırın. Ekmekleri dilimleyin ve üzerine harcı paylaştırın. Peynir rendesini serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Haberin Devamı

DOMATESLi POLENTA

Malzemeler (6 kişilik)
n 2 su bardağı mısır unu n 4 su bardağı su n 1 çay bardağı süt
n 1 su bardağı tulum peyniri
n 1 çorba kaşığı tereyağı
n 3 çorba kaşığı zeytinyağı
n 8 adet taze soğan
n 10 adet kiraz domates
n 1 tatlı kaşığı kekik
n 1 tatlı kaşığı nane
n Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Su ve sütü bir taşım kaynatın. Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin. Koyula-şıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun. Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun. Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın. Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin. 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis edin.

KAHVALTI ÇÖREĞi SCONE

Malzemeler (6 kişilik)
n 1.5-2 su bardağı un n 4 çorba kaşığı tereyağı n 2 çay bardağı süt n 1 çay bardağı krema n 1 çay kaşığı kabartma tozu n Yarım çay kaşığı karbonat n 1 çay kaşığı toz şeker n 1 çay bardağı kuru üzüm n 1 adet yumurtanın sarısı
n Tuz
Hazırlanışı: Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edin..

Haberin Devamı

PATATESLi
YUMURTA DOLMASI

Malzemeler (6 kişilik)
n 6 adet domates n 6 adet yumurta
Harç için: n 2 adet patates n 8 adet taze soğan n 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz n 1 çay bardağı rende-lenmiş beyaz peynir n 1 adet yumurta n Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Haşlanmış ve soyulmuş patatesleri rendeleyin. Harç malze-melerinin tamamını birleştirip karıştırın. Domateslerin üst kısmını kesip içini oyun. Harcı domateslerin içine paylaş-tırın. Üzerine teker teker yumurtaları kırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurtalar pişene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.

Haberin Devamı

TAVA KEKi (PANCAKE)

Malzemeler (4 kişilik)
n 1.5 su bardağı un n 1 paket kabartma tozu n 1 tatlı kaşığı toz şeker n 1 adet yumurta n 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı n 1 su bardağı süt n 3 çorba kaşığı sıvı yağ n Tuz
Hazırlanışı: Yumurta, toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Yapışmaz tavaya azar azar sıvıyağ koyun. Kepçeyle koyduğunuz hamurları çevirerek kızartın. Sıcak olarak bal, pekmez, peynir, reçel ve meyvelerle servis edebilirsiniz.