Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Sütle pişirilen tatlılar yumuşacık bir izle damaklarımızı şenlendirir. Hele de yaz günlerinin yaklaştığını düşünürsek, buzdolabında bulundurulacakların başındadır bana göre. Ferahlığının yanında hafifliği de tatlı seçeneği olarak idealdir. İçimizi ferahlatan eski dostlarımız sütlaçlar, muhallebiler, mutfağımıza konuk olarak gelmiş çok sevilmiş pudingler, flanlar, krem karameller ve daha pek çok lezzet vazgeçilmezimiz olmuştur.
İster sakız dövülüp konsun, ister meyveyle renklensin, ister çikolata rendelensin, size göre olanı mutlaka vardır.

Haberin Devamı

MEYVELi&BALLI KAYMAÇiNA

Malzemeler (6 kişilik)
n 4 su bardağı süt n 8 çorba kaşığı toz şeker n 6 adet yumurta n 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için: n Dilimlenmiş meyveler n Bal
Hazırlanışı: Sütle toz şekeri karıştırın ve ocakta ılık hale getirin. Limon kabuğu rendesi ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. Fırın kabına karışımı dökün. Kabın yarısına gelecek şekilde su dolu tepsi üzerine oturtun. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Kaymaçinayı dilimleyin, meyveler ve balla beraber servis yapın.

SÜTLÜ PiRiNÇ TATLISI

Malzemeler (6 kişilik)
n 1.5 su bardağı pirinç
n 2 çorba kaşığı tereyağı
n 4 su bardağı süt
n 8 çorba kaşığı toz şeker
n 1 adet limon kabuğu rendesi n 2 diş damla sakızı
Üzeri için
Tarçın ve taze nane yaprakları
Hazırlanışı: Pirinçleri 1 saat ıslatın ve suyunu süzün. Tereyağında pirinci kavurun. Sütü ılık hale getirin ve şekeri ekleyin. Karıştırarak şekerli sütü pirince ilave edin. Dövülmüş sakız ve limon rendesini koyun. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Islatılmış kalıplara tatlıyı paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra ters çevirerek servis tabağına koyun. Tarçın ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

ÇiLEK EZMELi PUDiNG

Malzemeler (6 kişilik)
n 5 çorba kaşığı toz şeker
n 1 çorba kaşığı mısır nişastası n 3 çorba kaşığı un n 3.5 su bardağı süt
n 1 çay kaşığı vanilya
n 2 çorba kaşığı tereyağı
Çilek ezmesi için
n 200 gr. çilek n 1 çay bardağı pudra şekeri
n 1 çorba kaşığı çilek reçeli n 2 çay bardağı rendelenmiş çikolata
n Yarım su bardağı kakaolu bisküvi
Hazırlanışı: Vanilya, un, nişasta ve tozşekeri karıştırın. Tencerenize sütü koyun, unlu karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Pudinge tereyağını çırparak ekleyin. El mikseri veya çırpıcıyla pudingi 10 dakika çırpın. Çilekleri pudra şekeri ve reçelle karıştırarak püre haline getirin. Çikolata rendesi ve bisküvi tozunu karıştırın. Servis kaselerine kat kat puding, ezme ve bisküvili çiko-latayı koyun. Buzdo-labında 2-3 saat soğutun. Rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.

Haberin Devamı

MUHALLEBiLi PANDiSPANYA

Malzemeler (6 kişilik)
Pandispanya için n 1 su bardağı yumurta n 1 su bardağı un n 3 çorba kaşığı kakao n 1 su bardağı toz şeker
Muhallebi için: n 3.5 su bardağı süt
n 5 çorba kaşığı toz şeker n 2 çorba kaşığı nişasta n 1.5 çorba kaşığı un
n 2 çorba kaşığı tereyağı n 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için: 1 su bardağı erimiş çikolata
Hazırlanışı: Pandispanyayı hazırlamak için; toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek yumurtaya yedirin. Yağlanmış tepsiye koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Arasına muhallebiyi yayın ve diğer parçayı üzerine yerleştirin. Tepsiyi buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin. Üzerine erimiş çikolata gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.