Ebru Omurcalı

Ebru Omurcalı

ebruomurcali@gmail.com

Tüm Yazıları

Yaz demek, hafiflik demek bana göre; hem mutfaklarda, hem giyim kuşamda, hem de yaşamda... Hal böyle olunca tatlı sevdasından vazgeçemeyenler için en lezzetlisinden, en hafiflerinden tarifler hazırladım. Malum bu aylarda hepimiz kilomuza ve beslenmemize biraz daha özen gösteriyoruz. Siz de şekeri daha az kullanarak, yağı azaltarak nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.

KATALAN KREMi

Malzemeler (6 kişilik)
n 4 su bardağı süt n 8 adet yumurta sarısı n Yarım portakal kabuğu n Yarım limon kabuğu n 1 adet çubuk tarçın n 6 çorba kaşığı toz şeker n 1 çorba kaşığı mısır unu n 1 çay kaşığı zerdeçal ya da çeyrek çay kaşığı safran n 1 paket vanilya
Üzeri için
6 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı: Sütü; limon, portakal kabuğu ve tarçınla beraber bir taşım kaynatın. Kabuk ve tarçını tencereden alın. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, vanilya, zerdeçal, mısır unu ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kaynayan sütten azar azar alarak karışımı ısıtın ve tence-reye boşaltın. Tüm malzemeyi karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Islatılmış, ısıya dayanıklı kaplara karışımı paylaştırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Servisten önce üzerine toz şeker dökün, fırının ızgara bölümünde şeker eriyip kahverengileşinceye kadar pişirin. Üzerindeki şeker sertleşince servis edin.

Haberin Devamı

MEYVELi GÖKKUŞAĞI

Malzemeler (6 kişilik)
Çilek peltesi için
n 15-20 adet çilek
n 1 su bardağı su
n 2 çorba kaşığı buğday nişastası
n 3 çorba kaşığı toz şeker
Limon peltesi için
n Yarım su bardağı limon suyu
n 1 adet limon kabuğu rendesi
n 1 su bardağı su
n 4 çorba kaşığı toz-şeker
n 3.5 su bardağı buğday nişastası
Hindistan cevizli muhallebi için
n 2 su bardağı süt
n 2 çorba kaşığı un
n 1 çorba kaşığı mısır nişastası
n 3 çorba kaşığı toz şeker
n 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için
Taze nane yaprakları

Hazırlanışı: Peltelerin tüm malzeme-lerini bir araya koyarak ayrı ayrı, koyulaşana kadar pişirin. Topaklan-maması için karıştırın. Muhallebi mal-zemelerini ayrı bir tencerede karış-tırarak, koyulaşana kadar pişirin. Islatılmış bardak ya da cam kaselere ka-rışımı kat kat paylaştırın. Buzdola-bında 2 saat soğuttuktan sonra üzeri-ne nane yaprakları serperek servis edin.

Haberin Devamı

ARMUTLU&SAKIZLI MUHALLEBi

Malzemeler (6 kişilik)
n 4 su bardağı süt
n 3 çorba kaşığı pirinç unu
n 1 çorba kaşığı buğday nişastası
n 6 çorba kaşığı toz şeker
n 1 çorba kaşığı tereyağı
n 3 diş damla sakızı
Üzeri için
2 adet armut
2 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Armutların kabuklarını soyun, ortasından çekirdekleri çıkartın ve dilimleyin. Armut dilimlerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine tereyağı ve toz şekeri serpin. 200 derecede ısıtılmış fırın ızgarasında hafifçe kızartın.
1 su bardağı sütte nişasta ve pirinç ununu eritin.Tencereye kalan sütü, toz şekeri ve dövülmüş damla sakızını koyun. Şeker eriyince nişastalı karışımı ilave edin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tereyağını ekleyerek el mikseri ile 5 dakika çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerine kızarmış armutları koyun; buzdolabında iki saat bekletin. Tarçın serperek servis edin.

Haberin Devamı

SAFRANLI&MEYVELi ELMASiYE

Malzemeler (6 kişilik)
n 4 su bardağı karışık meyve suyu
n 6 çorba kaşığı tozşeker n 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası n 1 tatlı kaşığı zerdeçal ya da 1 çay kaşığı safran
Üzeri için Meyve dilimleri, erimiş çikolata

Hazırlanışı: Meyve suyunda şeker, safran ve nişastayı karıştırarak iyice eritin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Islatılmış kaselere elmasiyeyi pay-laştırın. Buzdolabında 2-3 saat soğut-tuktan sonra ters çevirerek tabaklara yerleştirin. Üzerini erimiş çikolata ve meyvelerle süsleyerek servis edin.

LiMONLU SEMiFREDDO

Malzemeler (6 kişilik)
n 2.5 su bardağı krema n 2 su bardağı pudra şekeri n 1.5 çay bardağı limon suyu
n 1 adet limon kabuğu rendesi n 5 adet yumurta sarısı
Üzeri için
Taze nane yaprakları ve limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı: Kremayı mikser yardımıyla sertleşene kadar çırpın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yumurta sarısı ve pudra şekerini krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Limon suyu ve rendesini ekleyerek karıştırın. Kremayı yavaş yavaş yumurtalı karışıma yedirin. Karışımı streç filmle kaplanmış kalıba boşaltın. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Nane ve limon kabuğu serperek servis edin.