Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Kararsız kalınan bir durum ortaya çıktığında artık çoğunluk bu şekilde akıl veriyor:

“Akışa bırak!”

Eskiden mantık devreye sokulur, geçmiş tecrübelerden yararlanılır ve toplumsal doğrular göz önünde bulundurulurdu. Artık spiritüel açılımlarla pek çok insan ego kaynaklı ‘zihni’ bırakıp, evrensel enerjiyle bütünleşmiş ‘kalp’ten kararları önemsiyor.

Akışa bırakmak da bu demek işte. İçindeki ‘ilahi güce’ teslim olmak…. Kararları O’nun vermesine izin vermek, O’nun yönlendirdiği yolda ilerlemek, bazen de geri adım atarak sorumluluğu Allah’a bırakmak doğrusu.

Haberin Devamı

Hayatta başımıza ne gelecekse zaten gelecek, olması gereken her şey olacak ve olmaması gerekenler de gerçekleşmeyecek. Bunu idrak etsek ne kadar rahatlarız.

Bu tam bir ‘kadercilik’ değil; dışarıda gördüklerinin aslında kendi algın olduğunu bildiğin zaman, karşına çıkan tüm kişilerin ve durumların sorumluluğunu bizzat kendin alıyorsun.

Öyleyse… Korkudan vazgeç, Sevgiye odaklan ve akışa bırak…

NE EKERSEN ONU BİÇERSİN
Hepimizin birbirimizden farklı alışkanlıkları var. Kimimiz hayata sımsıkı bağlıyken, kimimiz hayatı umursamaz. Anlam yüklediğimiz şeyler farklıdır.
Kimimiz vücudumuza zararlı olduğunu bile bile sigara içer, kimimiz siyah çay - kahve yerine yeşil çay içer. Kimimiz miskin miskin oturmayı sever, kimimiz düzenli sporunu yapar. Kimimiz “Bir daha mı geleceğiz dünyaya” deyip kızartma ve yağlıları mideye indirir, kimimiz taze sebze - meyve yer.
Valla, seçimlerimiz hayatımızı belirler. Söylediğimiz bir söz nasıl karşımızdaki insanla ilişkimizi değiştirebiliyorsa ya da çalışkanlık seviyemiz kariyerimizi çiziyorsa, yiyip içtiklerimiz de sağlığımızı belirliyor. Ne yersen o’sun. Ne ekersen onu biçersin. Düşüncelerimizin ve yaptıklarımızın nötr bir etkisi yok yani.
Mükemmel bir mekanizma olan insan vücudu bize bahşedilmiş, bu emanet araca iyi bakmak görevimiz.
SAĞLIKLI TARİFLERİM:
Üç yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Herkes İçin Spor Federasyo- nu’ndan aldığım wellness sertifikasından sonra spor ve beslenme hayatımın odak noktası oldu.
İçinde kahvaltı ve ana yemekler olan sağlıklı tarifleri İstanbul’daki restoran zinciri Hardal için hazırlamıştım; işte size süper besleyici, tok tutan ve enerji veren sağlıklı bir kahvaltı tarifi:
Yulaf ezmeli lor peynirli çırpılmış yumurta:
AKIŞA BIRAK
4 yumurta
30 gr. yulaf ezmesi
50 gr. taze lor
20 gr. zeytinyağı
100 gr. bahçe domates
100 gr. salatalık
Yapılışı: Yulaf ezmesi, lor peyniriyle 3 yumurta beyazı ve 1 bütün yumurtayı çırpalım ve orta sıcaklıkta omlet tavasında pişirelim. Üstüne taze lor ve yanında bahçe domates ve salatalıkla servis edelim. Afiyet olsun.
Faydaları
Yulaf ezmesi: Bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuz, saf karbonhidrat ve vitamin içerir. Kas ve kemikleri güçlendirir, yorgunluğu giderir. Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü dengeler. Enerji ihtiyacını karşılar.
Yumurta: Kaliteli protein içerir. Sindirilebilirliği yüksektir. A, D, E ve B grubu vitaminleri içerir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder.
Lor peyniri: Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, proteinler, vitamin ve mineraller açısından zengindir. İyi bir yağ yakıcıdır. Metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakılmasına yardımcı olur.