Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum büyük bir yarımada; her koyu kendine özgü ve her zevke hitap ediyor. Bazılarında oluşmuş ‘Bodrum önyargısını’ bir kenara kaldıracak olursak, burası sadece geceleri eğlenilen bir içki ve eğlence merkezi değil; doğasıyla, deniziyle muhteşem bir yer!

Dünyanın pek çok yerini gezdim; tabii ki kartpostallardaki gibi güzel yerler de gördüm. Hatta kültürel yapıları ve doğal güzelliklerini korudukları için bazı ülkelerin turizm politikalarını da canı gönülden doğru buluyorum.

Bodrum gibi ülkemizdeki güzide yerler de bence potansiyelini tam kullanmıyor. Bu kadar güzel koyları, doğası, mavi bayraklı denizleri, kaliteli yemek mekanları ve restoranları varken aralara betonarme binalar, yok edilmiş yeşil alanlar girmiyor değil.

Haberin Devamı

Yıllardır yazları Bodrum’a giderim; küçükken ailecek otelde kalırdık. Sonra teyzemin Yalıkavak’taki çok odalı evi hepimizi misafir etti ve şimdi benim de üç senedir Türkbükü’nde küçük bir yazlık evim var.

Cennetten bir köşe

Burası bana, istediğim zaman beş dakika içinde Türkbükü’nün popüler ve gürültülü yerlerine gidebilme, istemediğim zaman sakin ve huzurlu şekilde, kuş seslerinin içinde yazımı yazma şansı veriyor.

Yani, gönlünüz ne istiyorsa onu yaşayabileceğiniz bir cennet bu koca yarımada. Gümüşlük’teki balıkçılar, Yalıkavak’ın Palmarina ile birlikte yükselişi, Türkbükü sahilinin yine iyi restoran, beach ve gece kulüpleri, Gündoğan’ın orta yollu hali ve sörf okulu, Ortakent, Bitez ve Akyarlar’ın temiz denizi ve çocuklu aileler için yazlık siteleri, Bodrum’un merkezi derken aslında o kadar çok seçenek var ki…

Bu yaz benim bizzat deneyimlediğim ve tercih ettiğim yerlerse şöyle;

Türkbükü: Cennet Koyu Juju Beach, No.81 Türkbükü, Daze Beach & Bar, Maçakızı, Bella Sombra Hotel, Fidele ve LifeCo.

Yalıkavak: Palmalife Beach, Palmarina, Agency, Sebastian Beach, Xuma Beach ve Albüm.

Gündoğan: Moon Beach, Sail Loft Surf Bar ve Costa Farilya.

Gümüşlük: Mimoza, Limon, Sianji Wellbeing Resort ve Club Gümüşlük.

SAĞLIKLI TARİFLERİM
İçinde kahvaltı ve ana yemekler olan bu sağlıklı tarifleri İstanbul’daki restoran zinciri Hardal için hazırla-mıştım. İşte size besleyici, tok tutan, enerji veren sağlıklı bir kahvaltı tarifi...
Yulaf ezmeli ve lor peynirli çırpılmış yumurta
4 yumurta
30 gr. yulaf ezmesi
50 gr. taze lor
20 gr. zeytinyağı
100 gr. bahçe domates
100 gr. salatalık
Yapılışı: Yulaf ezmesi, lor peyniri, 3 yumurta beyazı ve 1 bütün yumurtayı bir kapta çırpın. Orta sıcaklıkta omlet tavasında pişirin. En son üzerine taze loru ekleyin. Yanında bahçe domates ve salatalıkla servis edin.
Bu gıdaların faydası çok!
Yulaf ezmesi: Bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuz, saf karbonhidrat ve vitamin içerir. Kas ve kemikleri güçlendirir, yorgunluğu giderir. Kandaki şeker miktarını ve kolesterolü dengeler. Enerji ihtiyacını karşılar.
Yumurta: Kaliteli protein içerir. Sindirilebilirliği yüksektir. A, B, D ve E ve grubu vitaminleri içerir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder.
Lor peyniri: Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri, proteinler, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakılmasına yardımcı olur.