Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Büyük spor etkinliklerinin heyecanını, tanıtıma ve turizme katkısını seviyorum. İstanbul Boğazı geçen hafta muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünyadan ve Türkiye’den 61 tekne, Boğaz da kıyasıya yarıştı. Bu kez ben de yarıştım!

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın ana sponsoru KÖY Zekeriyaköy Projesi’nin teknesinde başarılı yelkencilerle yer aldım. KÖY Sailing Team’de 10 erkeğin arasında tek kadın bendim!

Sportif erkeğin enerjisini her zaman kasıntı tiplerden daha iyi bulmuşumdur. Kendileriyle ve doğayla barışık olurlar. Bizim ekip de yelken sporuna gönül vermiş, teknedeki tek kadına da saygılı ve destekleyiciydi. Yeri geldiğinde de gayet doğal ve esprili...

Haberin Devamı

BOĞAZ’DA  YELKEN YARIŞI

Rota doğa

Rüzgar pek bizden yana değildi ama beş saat, denizde rotamızı doğaya çevirerek, Boğaz’ın rüzgarıyla ve akıntısıyla gitmek keyifliydi. Ekip ruhu müthiş bir his. Boğaz’da görsel şölen vardı; kıyıdakiler bizim kırmızı yelkenli KÖY teknesini fotoğraflıyordu.

Zekeriyaköy’de, ödüllü İngiliz mimari grup Hopkins Architects’in tasarladığı KÖY projesi neden yelken yarışlarına sponsor olmuştu? Çünkü, bulunduğu bölgeyle organik ilişkide, doğa ve çevreyle iç içe bir yaşam alanı. Yemyeşil, bisiklet ve koşu parkurlarıyla spor yapmaya olanak veren proje, doğayla uyum içinde bir spor dalı olan yelkeni de benimsemiş.

Şehrin içinde iyi bir yaşam sürmek, spor yapmak, rüzgarı hissetmek artık biraz lüks oldu ama değerini bilenler için yaşamın tadını çıkarmaya devam diyorum…

Nasıl bir yaz?

Seçimlerin psikolojik etkisinin geçmesiyle, tatil havasına girerken bizleri hareketli bir yaz bekliyor. Bol seyahatli, spor aktiviteleriyle harmanlanmış tatiller, bilinçlenmemizle sağlıklı yaşama prensibini sürdürdüğümüz, hava sıcak olduğu için ağır yemediğimiz, tatlı kaçamaklar yaptığımız, dinlendiğimiz, kitap okuduğumuz ve sevdiklerimizle neşe içinde geçirdiğimiz güzel bir yaz bekliyor.

Ramazan ayının da yaza denk gelmesiyle oruç tutanların enerjisinde değişiklikler olacağını göz önünde bulunduruyoruz tabii. Harekette sakinliği, sakinlikte hareketi bulduğumuz bir yaz!

Haberin Devamı

Yazın spor demişken, İstanbul Life dergisine verdiğim röportajda yazın en hit 5 spor adresini paylaştım:

Bebeköy MAC: yüksek kaliteli üye profili: açık havuzu Bodrum Maçakızı’nı aratmıyor. Salon bölümü, yüksek tavanlarıyla doğal ışık alıyor.

D - Gym Etiler: Son teknoloji makineler sporseverleri cezbediyor.

Acıbadem Spor Merkezi: profesyonel sporcuların rağbet ettiği, teknolojik spor ölçüm cihazları barındırıyor.

Memorial Wellness Center: spor merkezinden ziyade sağlıklı yaşam merkezi; kayropraktik, diyetisyen, metabolizma uzmanının yanısıra Kinesis hocası da var.

NUYU Gym: TRX ve antigravity uygulamaları hoşuma gidiyor.