Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Yüksek lisansını Fransa’nın bence en güzel bölgesi bulduğum Nice’de yapmış şanslı biri olarak, keyifle geçen bir senemin haricinde de tatil için tercih ettiğim rafine bir bölgedir Cote d’Azur, yani Fransız Rivierası. İstanbul’dan Nice’e üç saatte uçar, trenle veya araba kiralayarak tüm sahili gezebilirsiniz.

Geçenlerde İstanbul Raffles Hotel’de keyifli bir turizm sohbeti için bölgeyi tanıtmakla sorumlu turizm müdürleri ve Fransa’nın ünlü şeflerinden Dominique Frerard ile bir araya geldim.

Provence - Alpes - Côte d’Azur Bölgesi Turizm Komitesi Müdürü Bruno James, Saint - Tropez Turizm Müdürü Claude Maniscalco ve Marsilya Turizm & Kongreler Bürosu Müdürü Maxime Tissot’le bölgeyi enine boyuna konuştuk.

Haberin Devamı

FRANSA SAHİLLERİ

Provence - Alpes - Côte d’Azur Bölgesi

St. Tropez ve Marsilya’nın da içinde yer aldığı kıyı şeridini kapsıyor. Paris’ten sonra Fransa’nın en büyük ikinci turistik bölgesi ve yılda 30 milyon turist ağırlıyor. 2013 Avrupa Kültür Başkenti ve Fransa’nın birinci gezi limanı olan Marsilya - Provence, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016’ya ev sahipliği yapacak.

Benim için Marsilya önceki senelerde çok cazip bir yer değildi; ancak kültür başkenti olmasıyla birlikte köklü değişiklikler yapılmış, müzeler renove edilmiş, bambaşka bir şehir olmuş. Artık gidip o bölgede yeni bir yer görmek için geçerli sebeplerim var.

Lüks yaşamıyla meşhur Saint - Tropez’i anlatmama gerek yok herhalde... Sportif açıdan, her yıl ekim ayında 300’den fazla yelkenlinin katıldığı Saint - Tropez Yelkenli Yarışları etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Kısacası Avrupa’nın en popüler tatil bölgelerinden biri olmasına rağmen, Fransızlar tanıtımı için ciddi emek veriyor. Ülkene ve turizmine sahip çıkmak bu olsa gerek!

FRANSA SAHİLLERİ

HOCALARIN HOCASI JAY GRIMES

Tüm dünyada pilates eğitmenleri tarafından ‘Hocaların hocası’ olarak anılan Amerikalı Jay Grimes’le Classical Pilates Conference seminerlerine katılmak için İstanbul’a geldiğinde tanıştım.
Jay Grimes, pilates metodunu geliştiren Joseph Pilates tarafından eğitilen ve metodun devamı amacıyla seçilen erkek eğitmenlerin sonuncusu... Kendisinden, dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda pilates hocasıyla Murat Berkin Stüdyo tarafından gerçekleştirilen seminerleri arasında kısa bir pilates seansı aldım.
Kişisel olarak pilatesi tek başına bir spor dalı olarak görmesem de, fitness veya başka sporların yanında destekleyici, omurga ve eklemleri rahatlatıcı, vücudu sıkılaştıran ve kasları uzatıcı ve destekleyici program olarak kabul ediyorum.
Zaten, zihnin kaslar üzerindeki kullanımını desteklediği için ‘Contrology’ (Kontrol bilimi) olarak adlandırılan ‘Pilates’, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı oluyor. Nefes, kontrol ve konsantrasyonla birleştiriliyor. Tabii ki sonucunda da artan esneklik, güç, beden farkındalığı,
enerji ve gelişmiş zihinsel konsantrasyonu ortaya çıkıyor.