Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Taa Kızıldeniz’e gidip o meşhur sularda dalmayıp ülkeme döndüğümde yanıbaşımdaki İstanbul Akvaryum’da dalış yaptım. Birbirinden renkli, çeşit çeşit balıkları ve deniz canlılarını yakından görmek, yeryüzünden uzaklaşıp su altındaki hayatı hissetmek, beni bu dalış eğitimini almaya ve bir ilke de imza atmaya sürükledi.

Show TV magazin ekibi, benimle Türkiye’nin ilk su altı röportajını gerçekleştirdi. Tabii maskelerle ve basınçla sohbet etmek kolay olmuyor. Hatta tanka dalabilmek için iki saat eğitim aldım. Yüzümü kapatan maskedeki mikrofona kısa cevaplar verebildim. Heyecanımı, ürkekliğimi ve mutluluğumu paylaştım.

Haberin Devamı

İLK SU ALTI RÖPORTAJI

Köpek balıklarıyla yüzdüm!

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya sahilindeki İstanbul Akvaryum’da Karadeniz, Çanakkale gibi ortamlar olduğu gibi Pasifik ve Atlantik Okyanusu deneyimi de yaşanabiliyor. Dalış yaptığım ana tank 20 derecelik su ısısıyla Atlantik Okyanusu’ydu. İçinde köpek balıkları da olan! Rehber dalgıç, ellerimi çok oynatmamamı; balıkların yem verdiğimi düşüneceklerini hatırlattı. Birkaç çeşit köpek balığı gördüm; hatta birine yaklaştığımızda balığı işaret edip yaklaşmaya çalıştım. Ne heyecan!

150 türde bin 500 çeşit canlının yaşadığı dalış havuzunda köpek balıklarıyla birlikte yüzebilirsiniz.

Çekim yaparken okul grupları, öğrenciler ve çocuklu aileler de vardı. Burası, her yaştan ziyaretçiye eşsiz bir deneyim sunuyor.

Sağlık ve güzellik tanrıçası

Sağlıklı yaşam denince Türkiye’de akla gelen isimlerden olmak beni çok mutlu ediyor; deneyimlerimi aktarıp insanların hayatında pozitif değişimlere yardımcı oluyorum. Sağlıklı beden, dengeli beslenme ve düzenli spordan gelir. Ben de koşuyorum, yüzüyorum, fitness ve yoga yapıyorum. Ünlülerin yaşam koçu Amerikalı Julie Wilcox, Hisarönü’ndeki Martı Hemithea’ya geldiğinde birlikteydik. O da aynı şeyi söylüyor; sağlıklı beslenme, fitness ve yoga üçlemesi... Juliewilcoxmethod.com’da kişiye özel önerilerde bulunuyor. Sağlık ve güzellik tanrıçası Hemithea’nın evinde yoga yaparak esnedik ve iç dünyamıza yolculuk yaptık. Julie’nin programında trekking de var. Arada yokuş tırmanarak 5 - 10 km. yürüyüş yapılıyor.
Bazılarının gözlemeciye kaçtığını duysam da birilerinin gözetiminde insan, kendine daha dikkat ediyor.
İLK SU ALTI RÖPORTAJI