Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

‘Koşmak’ kelimesi zihnimizde hemen hızı çağrıştırıyor; belki terlemek, yorulmak, nabız atışlarının artması, nefes nefese kalmak, doğayla bütünleşmek, hedefe ilerlemek, başarı ipini göğüslemek… Bunlar tabii benim imgelerim… Herkesin hayal dünyası, düşünce yapısı farklıdır.

YAŞAMA KOŞMAK

‘Koşmak’ sizde neleri çağrıştırıyor?
Mesela, illa bir ‘hedef’ olması şart mı? Yoksa sadece ‘özgürce koşmak’ yeterli mi?
Hedefler de çeşitlidir; hayal dünyasının sınırı kadardır. Hatta ‘sadece benim için iyi’ hedef yerine, genelin iyiliği için hayırlı niyetlerimiz olmalıdır diye düşünüyorum.
Kişisel hedeflerden arındığımız, egoları bıraktığımız, tek kendimiz için değil, ‘herkes için iyi’ olanı dilediğimiz zaman bu dünya daha güzel bir yer haline gelecek. ‘Mutluluk’ oyununu hep birlikte ‘neşe’ içinde oynayacağız.

Yetişmeyecek iş yok!
Zaten bu dünyaya gelme ‘amacımız’ nedir ki? ‘Mutlu’ olmaktan başka… Hep ‘mutluluğun’ peşinde koşmuyor muyuz? İşimiz, gücümüz, ailemiz, hedeflerimiz, başarılarımız sonunda hep ‘mutluluk’ için. Öyleyse maddesel detaylara fazla takılmadan, iç dünyamıza dönüp o ‘kutsal bağlantıyla’ yeniden yaklaşmak iyi olmaz mı?
Bunu dışarıdan ‘yoğun’ görünen biri olarak söylüyorum; inanın yetişmeyecek iş, yapılmayacak spor, halledilmeyecek mesele yok! Yeter ki önceliğinizi ‘iç huzurunuza’ ve oradaki ‘gerçek mutluluğa’ verin!
Birbirimize ‘anlayış’ gösterirsek, herkesi ‘olduğu gibi kabul’ edersek, evrenin ‘akışına’ teslim olursak, geçmiş ve geleceği kurcalamadan ‘an’a odaklanırsak yaşam çok güzel akar gider. Her başımıza geleni ‘iyi’ veya ‘kötü’ diye etiketlemesek ve zihnimizi özgürleştirsek üzerimizden büyük yük kalkar.
‘Özgürlük’ aslında bir zihin durumu. Önce duygu ve düşüncelerimizi özgürleştirmeliyiz. Hayat zaten ‘kaderin’ bir parçası olarak geçiyor. Ne olması gerekiyorsa zaten oluyor. ‘Kabul vermek’ en rahatı…
‘Kabul vermek’ demek yan gelip yatmak değil elbette; ‘iç sesimizle’ bu hayattaki sorumluluklarımızı yerine getirmek, sevgiyle çalışmak, bedenimize ve ruhumuza iyi bakmak…

Haberin Devamı

Koşmak demişken; benim de katılacağım, 26 Nisan Pazar günü Yenikapı’dan start alacak ‘Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’ var. 21 km. yarı maraton koşamasanız bile 10 km. koşuyu, yani çeyrek maratonu deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu hafta neler oldu?

Yoğun bir iş ve sosyal hayatı olan bendeniz bu hafta hangi etkinliklerde yer aldı?
- Kuruçeşme sahilden Suada’ya Boğaz’ın üzerinde yürüyerek ‘Samsung Galaxy S6’ tanıtımı
- Türkiye’ye yeni giriş yapan ‘Footgolf’ spor dalının Kemer Country’deki tanıtımı
- Dünyaca ünlü müzikal ‘The Phantom of the Opera’nın Zorlu Center PSM’deki galası
- Beymen’de ‘Balenciaga’nın ikonik koleksiyon sergisi