Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta çıktığım Anadolu turumun reçetelerini siz değerli okuyucularımızla paylaşmak için sabırsızlanıyorum. İşin özüne, lezzetlerin ve eğlencenin en dibine inmek gerçekten farklı bir duyguydu. Sözü fazla uzatmadan ilk durağım olan Bursa’dan başlamak istiyorum bu haftaki yazımıza.

EĞLENCENİN MERKEZİ NİLÜFER

İki milyona yakın nüfusuyla Bursa, son dönemde eğlence kalitesiyle de dikkat çeken bir şehir oldu. Kendisine has İskender, pideli köfte ve kestane şekeri gibi lezzetleriyle ön plana çıkan kentin son 10 senede değişen çehresi gerçekten hayranlık uyandırıyor. Yolculuğumda bana eşlik eden Nissan Qashqai aracımla karış karış gezdiğim şehrin yükselen değerinin Nilüfer ilçesi olduğunu gördüm.

Haberin Devamı

Bursa’nın eğlence hayatına en ciddi anlamda yatırım yapılan bölgesi olan Nilüfer’de yok yok! Kurulan büyük gece kulüplerinin yanı sıra, ilçede düzenlenen konser organizasyonları da takdir edilecek cinsten.

Yaklaşık 18 yıldır görev başında olan ‘vizyon’ sahibi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, eğlencenin kalkınmasında attığı adımlar gerçekten büyük.

Peki Nilüfer’in ve Bursa’nın eğlence hayatında neler var? Bursa halkı gece dışarı çıktığı zaman nereye gider ve ne giyer?

- Taksim Beyoğlu’nda bulunan Nevizade’nin daha küçük hali Bursa Altıparmak’ta bulunuyor. Bursa’ya yolu düşen yerli ya da yabancı turislerin ilk götürüldüğü yer olan meyhaneler sokağının ismi, Arap Şükrü.

- Nilüfer, adeta eğlencenin merkezi konumunda. Şehrin ilk kaliteli gece kulübü Suare ve Kat 3 bu ilçede kuruldu. Ardından yapılan yatırımlarla FSM Bulvarı, Podyum Park gibi ödüller kazanmış yaşam ve eğlence bölgeleri yapıldı. Bu bölgeler içinde Leman Kültür, High Out, Hayal Kahvesi ve Jolly Joker gibi gece kulüpleri açıldı.

- Bursa’da üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı bölge olan Görükle’de yaklaşık iki bin kişinin aynı anda eğlendiği ‘22:02’ adlı gece kulübü geçtiğimiz sene açıldı. Türkiye standartları üzerindeki bu mekanda, büyük partiler ve konserler düzenleniyor.

- Şehirde eğlenmek için dışarıya çıkanlar arasında şık takım elbiseli erkekler ya da abiye elbisesini yüksek topuklu ayakkabısıyla tamamlayan kadınlar görme şansınız neredeyse yok. Hemen herkes rahat kıyafetlerle mekanlara gitmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

- Eylül ayının ilk haftası Balat Atatürk Orman Çiftliği’nde düzenlenecek ‘Nilüfer Müzik Festivali’, şehrin en hit organizasyonu. Bugüne kadar bin çadırın kurulduğu ve 10 bini aşkın biletin satıldığı festivalde; Athena, Duman, Kultur Shock, Mashrou’ Leila, La Chiva Gantiva, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Babazula ft. Seyyal Taner, Ceyl’an Ertem, Kaan Tangöze, Gaye Su Akyol, La Sra. Tomasa, Shefita, Pinhani, Kolektif İstanbul, Mydy Rabycad, Flört, Can Gox, Kalben, Kabus Kerim, Hey! Douglas, The Ringo Jets, Deniz Tekin, Yökş, Ayyuka, Sena Şener, Palmiyeler ve Manuş Baba gibi isimler hayranlarıyla buluşacak.