Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun süredir yazılarıma konu olan ‘İstanbullular sahil kesimlerine kaçtı’ tespitini yerinde görmek için soluğu Alaçatı’da aldım. Gazetelerde okuduğunuz, ‘Bodrum, İstanbul’un trafiğini klonladı’ haberleri, Alaçatı için de geçerli. Geçtiğimiz sene küçük bir çocuk olan Alaçatı, yeni yapılan yatırımlarla adeta yağız bir delikanı haline gelmiş. Şimdi gelin hep birlikte iki bölümden oluşacak ‘Çeşme Günlükleri’ başlıklı yazımızın bu haftaki ayağı için sokaklarda tura çıkalım.

PLAJ RİTÜELİ

Sahil kesimine geldiyseniz ve hele ki bu yer Çeşme Alaçatı’ysa, sizi konakladığınız otelin plajı ya da havuzu kesmez. Yeni insanlarla tanışmak, buranın muhteşem doğa güzelliklerinde su sporları yapmak için hemen plaj listesi hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Port bölgesindeki şirin ve sıcak bir otel olan Kapari’de konaklamama rağmen, soluğu plajlarda aldım. Peki bölgenin en popüler plajları hangisi? Madeo Beach, Fly Inn ve Eden en hit mekanlar. Doluluk oranı bayram tatilini fırsat bilen insanlarla yüzde 90’lara dayandı. Bu arada plajlardaki menüleri sizler için inceledim. Bodrum’daki abartı fiyatların yanından bile geçmiyor. Örneğin 10 TL’ye lahmacun, 25 TL’ye pizza söyleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

TEK CANLI MÜZİK KAFASI ‘MUAZZAM’DA

Yazımın başında söylediğim gibi, Alaçatı artık yağız bir delikanlı oldu. Geçtiğimiz seneki Alaçatı Merkez ve Hacımemiş sokakları butik mağazalarla dolup taşmış.

Ayrıca Alaçatı Merkez’deki 5 Cocktails & More ve Muazzam, bölgenin farklı kafalara sahip mekanları.

Oben Budak’ın kokteyl barı, sıcak temalı terasıyla genç kitleyi kendisine abone yaparken, Kerem Polat’ın Muazzam’ı tek canlı müzik hizmeti veren restoran olarak öne çıkıyor. Bu arada Alaçatı’ya tatile gideceklere ufak bir önerim var:

Muazzam’da belirli günler sahne alan Ezgi Yelen’i dinlemelisiniz. Levent Yüksel’in vokalistliğini de yapan Yelen ve ekibi kaliteli müzikle ruhunuzu dinlendirecek.

FİNALİ NEREDE YAPALIM?

Akşam yemeği ve seçilen birkaç mekan sonrası herkesin dilinde “Finali nerede yapalım?” sözü dolaşıyor Alaçatı gecelerinde.

Haberin Devamı

Şık kıyafetleriyle eğlencelerini kaliteli bir mekanda sonlandırmak isteyenler, eski Otto olarak bilinen Alaçatı Beach Resort Otel içerisindeki Sound Pool’u tercih ediyor. Eğer eğlence anlayışınız sabah 08.00’e kadarsa house müziğin Çeşme’deki başarılı temsilcisi Dusk’ı tercih etmelisiniz. Madeo’nun içerisindeki açıkhava barı olan Dusk Night Club, bölgenin en hit mekanı.

AÇIKHAVA KONSER TARZI

Çeşme’deki alternatif eğlence seçenekleri saydıklarımızla da bitmiyor. Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Sertab Erener, Murat Dalkılıç, Funda Arar ve Murat Boz konserleri bölgeye renk katacak. Dolu dolu devam edecek Çeşme yazımızın son bölümüyle önümüzdeki hafta sizlerle tekrar birlikte olacağız. Tüm değerli okurlarımızın bayram günlerinin neşeli ve eğlence dolu geçmesi dileğimizle...