Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllardır belirli bir sirkülasyon içerisinde geçen vaktinizi, soyut anatomi kuramıyla inceleme şansınız oldu mu? Bu haftaki yazımızda sizlerle ufak bir şehir turuna çıkıp, hangi insan modelinin, ne amaçla, hangi semtte eğlenmek istediğini analiz edeceğiz. Umarım psikolojik tespitlerime siz de düşüncelerinizle katkıda bulunursunuz.

MİLYONLUK ‘HAVA’ OPERASYONU

EĞLENCENİN ANATOMİSİ

İstanbul’u tanıyan ya da tanımayan birinin yanına gidip, “Gece dışarıya çıkmak isteseniz, nereye giderdiniz?” sorusunu yöneltin. Size vereceği cevap, Etiler ya da Ortaköy’deki ünlü bir gece kulübü olacaktır. Peki cevaptaki semt ve kulübe giden insanların beklentisi nedir? Cevap, mekanlara giderken giyilen kılık kıyafet ve lüks otomobil markalarında gizli.
Erkeklerin en ucuz 3 bin dolar olan takım elbiseleri, kadınların gözleri yoran derin yırtmaçları ve milyon dolarlık otomobiller, eğlenceyi mi yoksa kaba tabirle ‘üstünlük yarışı’nı mı simgeler?

Haberin Devamı

‘UMUT’ VAAT EDEN SEMTLER

Şehir bu kadar karamsar mı? Tabii ki değil. Asmalımescit, Karaköy ve yeni sezonun en iddialı semti Cihangir ‘umut’lu olduğum yerler. Buranın kitlesi kim mi? Sen, ben, o... Şu örneği verdiğimde, ufkunuz daha da genişleyecek. Hani üniversite yıllarında sabah 05.00’te Taksim’in göbeğinde otobüs ve dolmuş bekleyen gençler vardı... İşte bu doğal eğlence semtlerinin kitlesi bu. Yani biraz senden, biraz gençliğinden. Henüz ego nedir bilmeyenler. Henüz para hırsına kapılmayıp, senin ‘öz’ün olan kişiler. Eğlencenin kalitesini övdüğümden değil bu savım! Sadece insanımızın özünü yıllar geçtikçe nasıl yitirdiğini hatırlatmak. Her zaman söylemişimdir: Türk insanının eksiklikleri yok, sonradan kazanılmış fazlalıkları var. Bu saçma ağırlıkları üzerimizden attığımız zaman, göğe bir balon gibi yükseleceğiz. Bırakın da şu hayatta en azından eğlenmeyi becerelim!

ANADOLU GECE HAYATI TURU

EĞLENCENİN ANATOMİSİ

İşin en dibine, eğlencenin ve lezzetlerin özüne inmek için dört günlük Anadolu turuna çıkıyorum. Siz değerli okurlarımıza önerim, ‘Anadolu’da Gece Hayatı’ başlıklı iki haftalık yazı dizimi kaçırmamanız. Anadolu insanı nasıl eğleniyor? Eğlenmek için neler yapıyor? Hep birlikte bu sorularımızı cevaplayacağız. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere...