Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’un güzel manzarasına sahip teras mekanları yavaş yavaş eğlence severlerle buluşmaya başladı. Yaz sıcaklarıyla birlikte açık havada son ses müzikte eğlenmek isteyenlerin ilk tercihi Asmalımescit olacak. Geçtiğimiz seneki yoğun yaz yağmurları nedeniyle büyük zarar gören Nu Teras, bu sene biraz geç açacak sezonu. Öğrendiğime göre mayıs başı mekanı açmayı düşünen yetkililer, şiddetli yağmur korkusundan dolayı sezona haziran ortasında ‘merhaba’ diyecek.

İLK PARTİ MENTHA’DAN

Sezonun ilk açılış partisi geçtiğimiz cuma günü Asmalımescit’teki Mentha Teras’ta gerçekleşti. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren partide adeta yabancı turist şovu vardı. İtiraf etmeliyim ki uzun süredir Harbiye Klein dışında bu kadar turisti bir arada görmemiştim. Mekana gideceklere ufak bir tavsiye vereyim. Odakule manzarasında eğlenmek için Mentha’ya gidecekseniz, yanınıza kalın bir şeyler almayı unutmayın. Yoksa gece yarısından sonra tamamı açık olan terasta üşüyebilirsiniz.

NİŞANTAŞI’NIN ÜÇ GÖZDESİ

İSTANBUL’A TERAS HAVASI

Şehrin en lüks üç teras mekanı Nişantaşı’nda bulunuyor. Sabancı ailesinin hizmet kalitesini en üst düzeyde tuttuğu oteli The St. Regis’in üst katındaki Spago, bölgenin en şık terasına sahip. Özellikle geçtiğimiz hafta başlayan ‘barbekü’ konsepti sayesinde cemiyet hayatının seçkin isimleri bir araya geliyor bu terasta.

Bölgenin diğer iki harika manzaraya sahip terasları ise Akaretler’deki Voque ve Swiss Otel üstünde Gaja. Bu iki Boğaz manzarasına sahip mekan, önümüzdeki hafta başlayacak ‘happy hour’ partileriyle yaza ‘merhaba’ diyecek.

EMİRGAN’IN ÜNLÜ TERASI
İSTANBUL’A TERAS HAVASI


Türkiye’nin en ünlü isimlerinin bir arada eğlendiği mekan olan La Boom, terasını erken açan işletmelerden oldu. Geçtiğimiz nisan ayı ortasında Kelebek yazarı Onur Baştürk’ün doğum günüyle açılan mekan, kısa sürede şehrin ünlü isimlerini bir arada toplamaya başladı.

La Boom Teras’ın misafirleri gece yarısına kadar eğlendikleri açık hava konseptinden sonra, kendilerini alt katta bulunan Gizli Kalsın’daki canlı müzik performansına bırakıyor.

KARAKÖY ‘YERDE’ EĞLENECEK

Kapanan Zelda Zonk sonrası teras mekancılığında büyük yara alan Karaköy, eğlenceyi göklerde değil yerlerde kovalayacak. Özellikle daha önceki yazımda bahsettiğim Mitte’nin ‘kış bahçesi’ konsepti, Karaköy’e renk kattı diyebirilim.
Bölgenin Colonie, Unter ve Madeo gibi güçlü mekanlarının da olduğunu düşünürsek, eğlencenin sınırları kışın olduğu gibi yerde zorlanacak.