Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şehrin geçirdiği kötü günler sonrası eğlence sektöründe yatırımlar bir bir göz önüne çıkmaya başladı. Siz değerli okuyucularımıza bu hafta İstanbul’un değişik semtlerindeki yeni yatırımlardan bahsetmek istiyorum.

BEBEK’İN İDDİALISI

Karaköy’de yarattığı Mitte markasıyla rüştünü ispatlayan Turgay Yıldız, eski semti Bebek’e geri döndü. Uzun yıllar Lucca’da başarılı operasyonlarla geniş bir müşteri kitlesine ulaşan Yıldız, geçtiğimiz çarşamba akşam, VIP bir davetle yeni mekanı Bebek Lokal’i tanıttı.

Lüks arabaların kapıda kuyruk olduğu mekanın VIP partisinde cemiyet ve sanat dünyasının isimleri de yerini aldı. Lucca tadını yakalamaya yakın olan Turgay Yıldız ve ekibinin Bebek Lokal’deki avantajı ise mekanın denize sıfır olması.

Haberin Devamı

Özellikle mekana yanaşmış olan lüks bir teknenin de konsepte dahil olması, eğlenceseverleri Bebek Lokal’e çekmekte avantaj gibi gözüküyor. Turgay Yıldız’ın bir diğer avantajı da Karaköy Mitte ekibinin buraya taşınmış olması. Mekana gitmek için rezervasyon yapacaklara şimdiden ufak birkaç tüyo: Kadınlar için şık bir elbise ve yüksek topuklu ayakkabı, erkekler içinse takım elbise ilk önerim.

İkinci önerimse kapıda göreceğiniz çok sayıdaki güvenlik görevlisinin gözünüzü korkutmaması gerektiği.

Abartıya kaçmış bu durum bazı müşterilerin tadını kaçırmış gibi dursa da yeni mekanlarda ufak eleştiriler suyun yolu bulmasına fayda sağlayacaktır.

ARNAVUTKÖY’E YENİ YATIRIM

Kokteyl bar konseptinin farklı bir versiyonu yakın zamanda Arnavutköy’de açılıyor. Any’nin karşısında kalan meşhur kebapçı Adem Baba, el değiştirdi. Mekanın yeni sahipleri Arnavutköy’ün ahengine ayak uyduracak bir konsept çalışması üzerindeler.

URFA İSTANBUL’A TAŞINDI

Urfa denince akla lezzetli kebaplar ve ‘acı’ gelir. Şehrin o kadar kaliteli tatları var ki geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğim Doğu Anadolu lezzetleri turumda Urfa liste başım olmuştu.

Yaklaşık 10 gün önce Ataşehir’de açılan Dedecan Ocakbaşı’nın o lezzetleri sunduğunu duyduğumda mekana gittim. Mustafa Dedecan ve Ali Şükrü Dedecan’ın urfa, adana, lahmacun ve künefelerini tatma şansım oldu.

Haberin Devamı

Mekana girdiğinizde çalışanından konseptine kadar kendinizi Urfa’da hissediyorsunuz. Dedecan Ocakbaşı, ters köşe lezzet arayan değerli okurlarımızın seveceği bir Doğu Anadolu mekanı olmuş.