Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’da, günlük ortalama 300 km. yol yapan nadir insanlardanım. Şehirde ne var ne yok, her yeri didik didik edip, eğlence severlere yepyeni mekanlar, kültürler ve tatlar tanıtmak çabasındayım. Peki bu açıklamayı neden mi yapıyorum? Size İstanbul gece hayatında yavaş yavaş ağırlık göstermeye başlayan ‘Uzak Doğu’ konseptli eğlencelerin başladığını gördüğümü belirtmek için.

Doğuş Grubu’nun gözdesi: Zuma

Şu an lezzetleri ve eğlencesiyle açık ara şehrin bir numarası olan İstinye Park Zuma, Japon Mutfağı’nın önde gelen temsilcisi. Ortaköy’deki eski yerinden taşındığından beri Doğuş Grubu’nun önde gelen markalarının liste başına çıkan Zuma, İstanbullular’ın şık elbiseleriyle günler öncesinden rezerve ettikleri masalarında eğlendikleri bir mekan. Fiyat aralığı olarak üst segmente hitap eden Zuma’nın müşteri portföyü ise cemiyet hayatının seçkin isimleri, ünlüler ve yabancı turistler olarak dikkat çekiyor. Peki buranın eğlence konsepti nasıl? Eskiden Borsa Restoran olarak hizmet veren mekan, tadilat sonrası açık mutfak konseptine döndü. Ferah ve geniş masalarıyla keyifli yemek ambiyansı sağlayan Zuma’da, akşam 21.00’den sonra müziğin sesi biraz açılarak kaliteli bir DJ performansı sergileniyor.

Haberin Devamı

Karaköy’de Lucca kafası

Daha önce elektrikçi ve nalbur dükkanlarının olduğu Karaköy, artık eğlence semti. Yazılarımdan eksik etmediğim bu bölge, Beyoğlu Belediyesi’nin son yıllarda İstanbul eğlence sektörüne verdiği bir hediye gibi. Galata Port projesi sonrası daha da parlayacak olan Karaköy’ün Uzak Doğu yemekleri üzerine eksiklikleri SushiCo’nun açılmasıyla giderildi. Yaklaşık iki ay önce tamamlanan Novotel’in giriş katında bulunan SushiCo, Uzak Doğu lezzetlerinin yanı sıra öğle ve gece partileriyle ön plana çıkmaya başladı. Birçok şubesi bulunan markanın buradaki farkı ise, Karaköy’e ayak uydurup kendi bünyesinde bar açması oldu. Nişantaşı ve Kalamış şubelerinde sadece yemek servisi bulunan SushiCo, usta işletmeci Fırat Aktaş’ın farklı yaklaşımıyla Karaköy’de bir ‘Lucca’ havası yakaladı. Mekana eğlenmek için gideceklere ufak bir öneri; eğer suşi lezzetleri ile aranız yoksa kesinlikle levrek tatmalısınız.

Haberin Devamı

Etçilerin oyuncak sevdası

Lezzet dünyasının ön plana çıkan etçileri Nusret Gökçe ve Gürkan Topçu’nun ortak bir özelliğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bahsedeceğim konu bıyık, görünüş ya da lezzet anlamında bir özellik değil. İki başarılı etçi de küçük müşterilerinin kalbini çalmak için zeki yatırımlarda bulunuyorlar. Etiler’deki yeni açacağı mekanı için kendi oyuncaklarını yaptıran Gürkan Topçu ile Bodrum’daki 400 kişilik mekan girişine oyuncak heykelini yaptıran Nusret Gökçe’nin bu ortak özelliği akıllı yatırımcı olduklarının kanıtı olarak ön plana çıkıyor.