Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nabzı sürekli değişen İstanbul gece hayatının gelecekteki iddialı iki semti için fizibilite çalışmaları başladı. Öyle ki, 2012 yılında küçük bir nalbur dükkanının gece kulübüne dönüşmesiyle başlayan Karaköy furyası gibi, önümüzdeki beş yıl içerisinde parlayacak bölgeler için eğlence simsarları iyi lokasyona sahip bina ve iş yerleri için fiyat pazarlıkları yapıyor.

ŞEHRiN iKi GÖZDE SEMTi OLACAKLAR
Gelecek için iddialı eğlence lokasyonuna sahipler listemin ikinci sırasında Balat var. Bölge, tarihi yapısı ve denize sıfır konumuyla Arnavutköy ve Karaköy’ü daha önceden keşfedip büyük paralar kazananların ilgisini çoktan çekti. Şimdiden Balat’ın tarihi binaları satın alındı bile. Genellikle rakı-balık kültürünün hakim olduğu bölgede önümüzdeki sene bir kokteyl bar açılacak.

Listemin zirvesinde ise Yeniköy var. Mahalle kültürünün misafirperverlikle buluştuğu bölge, bir yıldır müşteri kitlesiyle dikkat çekiyor. Yepyeni projelerle gelecekte gece hayatına yön verecek bu semt,

‘American Pub’ kültürüne sahip. Yani hemen hemen her gece kulübü mantığına sahip işletmenin içerisinde kocaman bir bar ve bu bar etrafında toplanmış insanların hoş sohbetlerine eşlik edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Cihangir’in değişen yüzü

Hayali oyunculuk ya da yönetmenlik olanların cirit attığı Cihangir’in çehresi geçtiğimiz hafta açılan Hazine’yle değişmeye başladı. Klasik hale gelmiş mekanları gölgede bırakan Hazine, ciddi tasarımı ve pahalı arabalara sahip müşterileriyle de dikkat çekiyor. Her türlü lezzeti bünyesinde bulunduran bu havalı mekan, dekorasyonuyla da beğeni topluyor. Her gece canlı müzik olan Hazine ve Emirgan’daki Gizli Kalsın, şüphesiz ki, Cihangir’e çok şey katacak.

‘BEYAZ’ TRANSFER

ŞEHRiN iKi GÖZDE SEMTi OLACAKLAR

Yazımın son bölümünde sinemaya dair güzel bir beklentimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Futbolun bohem havasını her hafta ince, detaylı ve sempatik yorumlarıyla dağıtan ‘Beyaz Futbol’ ekibi beyazperdeye transfer oldu. Ertem Şener, Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Sinan Engin ve Abdülkerim Durmaz’dan oluşan ekip, televizyon dünyasındaki başarılarını ‘Adam Mısın!’ adlı projeleriyle sinemaya taşıdılar. Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekilen film, tanıtım fragmanıyla 7’den 70’e herkesin beğenisini kazandı. Gişede başarılı olacağından hiç şüphem olmayan bu film, son dönemde gülmeye ihtiyacı olan milletimizin biraz da olsa tebessüm etmesini sağlayacak.