Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Siz siz olun kendinizi yeniliklere asla kapatmayın. Öğüt verici bir cümleyle bu haftaya başlıyoruz. Neden mi? Siz değerli okuyucularımız için şehrin farklı lezzet yuvalarını araştırmaya, klasik haline gelmiş mekanların dışına çıkıp yeni yerler bulmaya devam ediyoruz. Eh ne demişler? İşleyen demir pas tutmaz. Haydi hep beraber İstanbullular’ın bu aralar yeni yeni keşfettiği lezzet mekanlarına ufak bir tur yapalım.

Hikmet Usta’nın yeni yuvası

TERS KÖŞE LEZZETLER

Geçtiğimiz pazartesi günü Etiler, Bebek ve Nişantaşı kadar önemli olan ve yazarlarımızın pek üstünde durmadığı Yeşilköy’de eğlence avına çıktım. Sizlere bölgenin ufak bir analizini yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Son model lüks arabaların gövde gösterisi yaptığı bölgede, futbolcu ve basket-bolcuların yoğun şekilde vakit geçirdiğini görmek mümkün. Gece kulübü anlayışı burada yerini balıkçılara, canlı müzik yapan restoranlara ve Hikmet Adıbelli imzası taşıyan iki et dükkanına bırakmış.

Yeşilköy’ün merkezinde bulunan, büyüklüğü ve ambiyansıyla Etiler Nusr - Et’i andıran ‘Hikmet’ adlı mekanla 2013 yılı başında Yeşilköy halkına ‘Merhaba’ demiş Hikmet Usta.

Kendi lezzetlerini burada iyi bir biçimde sunamadığını fark eden Hikmet Usta, geçtiğimiz şubat ayında yeni markası ‘Steak Inn’i Parkiçi’nde açmış. Bizzat gidip gördüğüm ‘Steak Inn’, kısa sürede Yeşilköy’ün temel taşı olmuş.

Fiyat anlayışıyla halka hitap eden mekan, gözü değil damağı hedefe almayı başarmış.

Hikmet Usta’nın mekan girişinde bulunan barbeküsünün ayrı bir hikayesi var. Bu barbekü birçok gizli partide bulunmuş. İstanbul’un birçok semtinde düzenlenen VIP partilere barbeküsünü alıp giden Hikmet Adıgüzel, bugüne kadar birçok dünya starına da birbirinden özel et şovları yapmış. Yeşilköy’ün gizli mekanlarını önümüzdeki hafta kaleme almaya devam edeceğim.

Ünlülerin kaçamak yeri

Geçtiğimiz haftanın mekanı şüphesiz ki Akaretler’de bulunan Vogue Restaurant oldu. Sene başında işletmeci pozisyonuna Deniz Zengin’i getiren D - ream grubu yetkilileri, Vogue’dan istedikleri verimi almaya başladı. Öyle ki gözlerden uzak olan bu mekan sadece geçtiğimiz hafta Kerem Bürsin, Serenay Sarıkaya ve Selçuk İnan gibi ünlü isimleri ağırladı. Uzak Doğu’nun seçkin yemeklerini bulabileceğiniz bu mekan, gece partileriyle de ünlü.

Haberin Devamı

MERAK ETTİKLERİM

- Yunan müziğinin önemli isimlerinden Antonis Remos, 3 Eylül’de Türkiye’ye geliyor. Bodrum Anjelique’de konser verecek olan Remos’un, sahnesini merak edenlerin başında yer alıyorum.

- Oyuncu Aslı Omağ, önümüzdeki hafta Karaköy Verde’de mini konserler verecek. Açıkçası Omağ’ın opera tadındaki şovlarını merak etmiyor değilim.