Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta kaleme aldığım ‘Tebrikler Doğuş Grubu’ yazıma iyi geri dönüşler aldım. Siz değerli okurlarımızı bilgilendirmek, yoğun geçen iş temponuza ara verdiğiniz sırada iyi mekanlarda eğlenmenize rehberlik etmek, ben ve Milliyet Cadde ailesi için büyük onur. Ülkesine, milletine yatırım yapan kuruluş ve kişileri de ‘eser sahibi’ sıfatında yazılarımızda belirtmeye özellikle dikkat ediyorum.

İşte o ‘vizyon sahibi’ gruplardan biri de Nissan. Türkiye’nin önemli otomobil firmalarından Nissan, Türkiye Genel Müdürü görevine Sinan Özkök’ü getirdiğinden beri İstanbul gece hayatına başarılı yatırımlar yapmaya başladı. Geçtiğimiz senenin en popüler mekanı olan Harbiye’deki Klein’e ciddi sponsorluk desteği verildi, hatta birkaç hit mekanla da son dakikada anlaşmadan dönüldü.

Haberin Devamı

Bir iftar yemeğinde denk geldiğim Özkök, önümüzdeki günlerde sahillerdeki önemli plaj ve gece kulüplerine de yatırım yapma düşünceleri olduğunu söyledi. Hedef kitleyi doğru tespit etmiş bu şirket, yakında İstanbul gecelerinde ‘gece kulübü’ açma işine girerse hiç şaşırmayın.

SENCE EN POPÜLERİ HANGİSİ?

‘Adı bende saklı’ sanatçı bir dostum arayıp, “Emrah, bu yaz Karaköy’de mi, yoksa Arnavutköy’de mi daha çok eğleniriz?” diye sordu. Bu sıralar İstanbul gecelerinde en çok duyduğum soru için verdiğim cevabı siz değerli okurlarımıza da iletmek istiyorum: “Rahatlık mı yoksa şıklık mı arıyorsunuz? Cevabınız rahatlıksa ilk tercihiniz Karaköy olmalı.

Bu sıralar Mitte, Karaköy’de tek başına ayakta durmaya çalışıyor. Son dönemin çıkıştaki mekanı ise işletmeci değişikliğine giden SushiCo. Ünlü isimlerin uğrak yeri haline geldi. Ama “Tercihim şıklık ve biraz daha fazla para harcamak” derseniz, cevabım Arnavutköy olur. Önerim, bölgenin en hit yeri olan Alexandra. Şef Bilal Mert’in işletme zekasını konuşturduğu mekan, terasıyla çok popüler. Ama burada tek bir sıkıntı var, klima. İçerisi 30 derecenin üzerinde!

HACI ABDULLAH’IN ÖZEL ODASI

‘Ahilik Teşkilatı’nın, yani ustadan çırağa devir eden dükkan sisteminin uygulandığı Hacı Abdullah, Zorlu Center’da açıldı. İlk şubesi Beyoğlu’nda olan ve yıllar sonra Zorlu’da şube açan Abdullah Korun ve ekibi, Osmanlı mutfağının başarılı temsilcilerinden. Mekanın yazımıza konuk olmasının nedeni ise yeni şubesinde ‘özel oda’ konsepti bulunması. VIP misafirler için yapılan bu özel odayı kiralamanız için iki bin TL’yi gözden çıkarmanız gerek. Özel grup misafirler için tasarlanan bu odada yemek yerken kendinizi Osmanlı sultanı gibi hissetmeniz için gereken tüm detaylar düşünülmüş. Tam da ‘Muhteşem Yüzyıl’ havası devam ederken ülkemizde, bu oda hiç boş kalmaz.