Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ege Havzası’ndaki üzümün yüzde 20’sini alarak Avrupa ‘nın tamamına ve Güney Afrika, Avusturya, Rusya gibi ülkelere ihracat yapan devletten de defalarca takdir ve madalyalarla ödüllendirilen Özgür Tarım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgür ile yaptığım sohbette, işler nasıl diye sorduğumda “Üretici adına çok tedirginim” dedi ve şunları söyledi:
-1 Eylül’den itibaren tüm Avrupa ülkeleri okratoksin kontrolüne başlıyor.
-Tarım il ve ilçe müdürlükleri bu konuyla ilgili çalışma yapmasına rağmen çiftçimizin bu konuda tam eğitim alamadığını düşünüyorum.
Bültenler yayınlanıyor, demeçler veriliyor ama üreticiye sorduğu-nuzda haberim yok gibi cümleler kuruluyor.
Peki ne yapmak lazım diye sorduğumda ise şu yanıtları aldım:
-Tarım Bakanlığı dahil tüm kuruluşlar, üzerine düşen görevleri yerine getirmek için çok çalışmalıyız.
-Eğer bir TIR üzüm Türkiye’ye iade olursa, bu büyük bir felaketin başlangıcı olur.

Araştırmalarım sonucunda Mustafa Özgür’ün az bile söylediğini gördüm.
Bu köşe yazımda ilgililere mesaj vermek istedim. Önümüzdeki günlerde bu konuyu masaya yatırıp ne gerekiyorsa yaparak hem üreticinin mağduriyetini gidermeliyiz hem de Türk üzümünün kalitesini düşürmemeliyiz.

Haberin Devamı

CBÜ Hastanesi

Geçen sene Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü Manisa’ya gelişinde yaptığı konuşmada Rektör Prof.Dr. A. Kemal Çelebi’ye dönerek “Teknolojide çok geridesiniz” gibi bir cümle kurduğunda salonda ciddi bir sessizlik olmuştu.
O salondakilerden birisi olarak ben de çok ama çok üzülmüştüm.
O günden bu yana üniversiteyi yakından inceleme fırsatını buluyorum ama Bakanımızın sarf ettiği o sözlerden sonra üniversitede değişen bir şey var mı diye sordum kendime.
“Evet, var” diyemediğim gibi üniversitede sadece kargaşa olduğunu düşünüyorum.
Bugünlerde Manisalılardan Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi ile ilgili olumlu cümleler duymak istiyorum ama olumlu cümle kuran çok fazla kimse ile karşılaşamadığımı söylemek isterim.
Hastanedeki asansör sorunu bile çözülmemiş.
Profesörler arasındaki atamalarla ilgili kargaşayı da alevlendiriyoruz gibi geliyor bana. Geçen haftalarda kadın doğum kliniğindeki iki profesörün istifası Manisa gündemindeydi.
Bu hafta da Prof. Cüneyt Temiz’in Anabilim Dalı Başkanlığına son verilmesi ve yerine başkasının atanması gündemde.
Bu görevden alınanlar veya göreve verilenler Manisalılar tarafından da yakın takibe alındığını bilinmesinde fayda var.
Tabii ki üniversitenin de bir anayasası var ve herkes bu anayasa çerçevesinde görevini yerine getirecek ama... İşte bu ‘ama’ kelimesinin üzerinde çok durmamız lazım.
Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’nin de bu konularda hassas olduğunu biliyorum.
Problemsiz bir hastanede sağlık bakımından şifa dağıtan, tüm birimlerin mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışma zemininin hazırlanması lazım. Bakanlarımız ve vekillerimizden hep güzel ve olumlu kelimeler duymak tüm Manisa’yı hem onurlandıracak hem de gururlandıracaktır.

Haberin Devamı

Murat Baybatur, MKYK üyesi

AK Parti kurucusu İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden başlayarak, İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden sonra İl Başkanı olarak 4 yıla yakın bir sürede teşkilatlarıyla bire bir ilgilenerek, Ankara’nın dikkatini çeken Murat Baybatur, 2015 yılında milletvekili seçildi. Aynı yılda iki kez listeye girip milletvekili oldu.
Son yapılan genel kurulda da 2. kez MKYK üyeliğine seçilmesini yürekten kutluyorum ve diyorum ki; Sayın Murat Baybatur, sevgili kardeşim; yolun açık olsun. Biliyorum ki üstündeki sorumluluk arttı. Ama sen bunların üstesinden gelip Manisa’ya çok daha fazla hizmet edeceksin. Bundan benim ve Manisalıların hiç şüphesi yok.