Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

drerkansevinc@gmail.com

Tüm Yazıları


İzmirli nedense hep “küçük olsun benim olsun” mantığında yıllardır. Hatta “bu şehirde ne uzarsın ne kısalırsın” denir. Bir araya gelmeye de çok sıcak bakmaz İzmirli. Zeybekte olduğu gibi yalnız oynamayı sever. Büyümeye başlayan şirketler kolay yolu seçip kapağı İstanbul’a atarlar.
Ama bazılarımız “hayır İzmir bu olamaz” deyip canla başla kentine sahip çıkar, tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durur. Devajans iştebunlardan biri. Firmanın isminde Erhan Gölbey’in cüssesi kadar onun eski bir basketbolcu olmasının da etkisi var.
12 yıllık süreçte çok iyi işlere imza atan Gölbey ve takım arkadaşları çok tökezlediler, yere düştüler ama dostları sayesinde ayağa kalkıp yola devam ettiler.

Haberin Devamı



İzmir’i kendi gibi devleştirmek istiyor

Geleneksel şenlikler
Herşeyden önce iyi projeler yapıyorlar. 2012’de gündemlerindeki etkinliklere bakınca şaşırmamak elde değil. Örneğin Koyun Keçi Panayırı’nın 3.sü yapılacak Seferihisar’da. Çiftçilerimiz örgütlü değil, bütçeleri yok demiyorlar. Onları bu projelere ikna edip imece usülü bir çalışmayı hayata geçiriyor Devajans.
Bu panayır küçükbaş hayvancılığı geliştirmede önemli satırbaşlarından.. Geleneksel Mandalina Şenliği, Tohum Takas Şenliği, Şarap Festivali, Süt Şenliği, Karşıyaka Festivali, Tuning Festivali, Balık Şenliği, Dragon Festivali, Denizciler Şenliği’ne ilave olarak Bal ve Yumurta Şenliği yapacaklar ilk kez. Balın önemini anlatmak için. Yumurtanın sağlığa yararlarını söylemek için...
İstanbul’da düzenledikleri artık uluslararası marka olan Eczacılık Fuarı’nın 11.si de Kasım 2012’de yine Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak.
Devajans, Beşiktaş Kültür Merkezi’nin İzmir temsilcisi. BKM filmlerinin gala gösterileri, BKM konserleri gibi tüm sanatsal etkinliklerde de varlar. Sosyal medyaya önem veriyorlar. Şehrin gönüllüsü olduklarından İzmir’in hamalı diyebiliriz onlara.
Erhan Gölbey‘in ajanstaki kemik ekibi 34 kişiden oluşuyor. Her sabah erken saatlerde işyerindeki mükellef kahvaltı sırasında beyin fırtınası yapıp alana dağılıyorlar. Erhan ofiste kalıyor ve dev cüssesiyle tezat küçücük masasında planladıkları işlerin hayata geçirilmesinin hesabını, kitabını, organizasyonunu yapıyor. Meslekte Mustafa Oğuz, Ahmet San, Necati Akpınar başta olmak üzere çoğu kişiden feyz almasına rağmen asıl hocası Nedim Demirağ. Hürriyet’in uzun dönem İzmir temsilciliğini yürüten sosyal hayatın gurmesi Demirağ’dan çok şey öğrenmiş.
Şimdi kendisi de gençlere bir şeyler aktarıyor.. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi. Kitabi bilgiyle alanda yaşadıklarımız birebir tutmuyor. İşte Erhan işin pratiğini gösteriyor gençlere. Bir yerde sokakla fakülteyi bir araya getiriyor.
Erhan korkunç koleksiyoncu. Sadece dost biriktirmiyor hayatında. Pul, her türlü bakır eşya,tespih, para, kitap, küçük objeler, kızı Gülin için sanat eserleri ve Atatürk fotoğrafları. Türkiye’nin her yerinde sergi açtı, hala da açıyor. Atatürk sergisi açmak isteyen herkesle iş birliği yapmaya hazır. Kordon’daki Atatürk Müzesi’nin 2.katındaki fotoğraflar onun koleksiyonundan.

Sezen’in yeri ayrı
Babasının yanında çıraklık yaptığı için mobilyadan iyi anlıyor. Kalburüstü tüm sanatçılarla çalışan Erhan’ın starı Sezen Aksu. “Kraliçem bize tanrının lütfu” diyor.
Beşiktaş Kültür Merkezi temsilcisi hasta Galatasaray’lı. Takımın nerede maçı varsa kaçırmamaya çalışıyor, yurt dışı dahil. Her türlü sivil toplum örgütünün yanında ve sosyal projelerde hep o var. 825 adet teşekkür plaketi ve belgesi en büyük hazinesi. Erhan’ı gelecekte aktif politika sahnesinde de göreceğiz.

Haberin Devamı

Denenmemiş işler yapıyoruz

Haberin Devamı

* Devajans birçok alanda var. En çok hangi işlerden haz alıyorsun?
Kendi tasarladığım koyun keçi panayırı gibi, yumurta şenliği gibi, eczacılık fuarı gibi işlerden. Devajans mutfağında hazırlanmış ve beğeni kazanmış işler çok daha fazla keyif veriyor. Öte yandan kaliteli bir sanat etkinliğinin içinde olup binlerce insanla paylaşmak da çok güzel. İnsanların çıkarken “çok teşekkür ederiz, elinize sağlık“ deyişleri, sanatçının başarısında yüzde 1 de olsa bir katkınızın olması çok mutlu ediyor insanı. Ana motivasyonumuz para değil, biz sırtımızın sıvazlanmasından hoşlanan bir ekibiz.

* İzmir’den çıkıp İstanbul’da fuar her babayiğidin harcı değil.
Eczacılık Fuarı’nın bu yıl 11. yılı. Türkiye’nin alanında en büyük fuarıyız. Bunu neden İzmir’de yapmadığımı soran insanlar hiçbir zaman ”gel şöyle destek verelim burada yap bu etkinliği” demediler. Ben İstanbul’a giderken çok sevgiyle veya koşa koşa gitmedim. Korku ve büyük bir endişeyle gittim. Bu şehir bizi yutar mı, kimlerle yapacağız gibi düşüncelerle... Ama şunu söyleyeyim bu işi İzmir’de yapsaydık 11’incisini göremezdik.

* Kemeraltı için de bir takım çalışmaların vardı..
Evet vardı. İzmir’de bir Kemeraltı problemi var çözümlenemeyen. Kemeraltı’nın sahipleri orada yaşayan insanlar. Bir kısmı oranın daha güzel olmasını hayal ederken büyük bir kısmı da biz bugünü kurtardık yarın ne olursa olsun görüşünde. Bu arkadaşlar çok büyük kayıptalar. AVM’ler orayı bitirecek ve ekonomik gücü olan insanlar Kemeraltı çarşısına gitmeyecek. ”Yeniden Kemeraltı” projesi yaparken çok çalıştım. Kemeraltı İzmir’in bütün güçlerinin problemi. Ne Konak Belediyesi’nin, ne Büyükşehir Belediyesi’nin, ne valiliğin, ne de emniyetin. Çünkü Kemeraltı İzmir demek. İşim gereği dünyanın dört bir yanına gidiyorum, eğer bir şehirde eski şehre sahip çıkmıyorsanız, eski şehrin gezilebilir olmasını sağlamıyorsanız, eski şehri uluslararası turizme açmıyorsanız, sıkıntınız var.

* Önümüzdeki ay Çeşme’de de bir etkinliğiniz olacak..
Altınyunus’ta “Ulusal Vitamin ve Gıda Takviyeleri Sempozyumu” yapacağız. Çeşme’nin çok güzel bir iklimi var ama deniz mevsimi sınırlı. O nedenle kentin canlılığı açısından yapılacak organizasyonlardan bir tanesi termal turizm diğeri de kongre turizmi olmalı. Çeşme sakin giderek doğru yapıyor, kirlenmiyor ama fırsatları kaçırıyor mu acaba?

* Enteresan işler..
Bir takıntım oluştu kimsenin yapmadığı şeyleri biz yapalım diyoruz. Sağlık, eğitim, eğlence ve tarım gibi sektörel çalışmayı seviyoruz. İzmir’i seviyorsak işbirliği, güçbirliği içinde çalışmalıyız.

KİMDİR

Erhan Gölbey, 1966’da İzmir’de doğdu. 1984’te Atatürk Lisesi’nin ardından, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988’de mezun oldu. Hürriyet İzmir Halkla İlişkiler Sorumluluğu, İZFAŞ Koordinatörlüğü, İhlas Turizm Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. TÜRSAB İzmir BYK Üyeliğİ, Halkla İlişkiler Derneği Başkanlığı, Engelliler Üst Kurulu Üyeliği, Bölge Voleybol Hakemliği ve Milli Basketbol Hakemliği yaptı. Halen 2001 yılında kurulan Devajans’ın yönetim kurulu başkanı. Bir kızı var.