Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Canlı müziği en son Etiler ve Tarabya polemiğinde bırakmıştık. 90’lı yıllara damgasını vuran canlı müzik kulüpleri, o dönemin eğlence adresleriydi. Öyle ki canlı müzik modası o dönem bir sürü star çıkardı. Starlar, fahiş fiyat istemeye başlayınca da canlı müzik kulüpleri yok olup gitti.
İstanbullular, unuttuğu canlı müzik eğlencesini yeniden keşfetti. Bu kış, şehrin her yanında her tarza uygun canlı müzik yapılacak. En ufak bardan, en lüks restorana kadar neredeyse tüm işletmelerde bir isim sahneye çıkıyor. Yeni isimlerin yanı sıra, geçmişin starları bile iş yapmaya başladı.

MEKANLARIN DURUMU NE?
* Frankie’de unutulan starlar sahne almaya başladı. Mekan, pazar günleri resmen müzik ziyafeti sunuyor. Her hafta sonu unuttuğumuz bir star sahne alıyor. Hafta içi ise farklı isimler sahneye çıkıyor.
* Kuruçeşme’deki Desibel’de Birol, salı gecelerine damga vurmaya başladı. Birol, Etiler’de 2000’li yıllarda adını duyurmuş ancak sonradan inzivaya çekilmişti. İki haftadır Desibel’de sahnede.
Geçen hafta oradaydım ve adım atacak yer yoktu. Birol sahnesini öyle bir geliştirmiş ki, bu kış salı gecelerinin vazgeçilmezi olursa, hiç şaşırmam.
Desibel’de perşembeleri Yol Project, pazarları ise ‘Davran Kardeşler’ arabeskin dibine vuruyor. Etiler’deki Sahne ise geçmişteki canlı müzik kulüplerinin modern versiyonu diyebilirim. Sahne, günümüzün starlarına ev sahipliği yapıyor.
* Balmumcu The Plaza Otel’deki Cento Per Cento, Erol Evgin’in kalesi durumda. Sahnedeki Erol Evgin’i, şimdiki starlar görmeli ve ders almalı.
* 2000’li yılların canlı müzikte tek iş yapan sanatçısı Ferhat Göçer, Ataköy’deki Nossa Costa’yla gecelere yeniden dönüş yaptı.
* Yeni açılan Cahide Salonika’nın sahnesi Buzuki Hakan’a emanet. Hakan, haftanın her günü Salonika’nın sahnesinde bizi Ege’nin karşı yakasına götürüyor.
* Etiler’deki Vitrin sahnesi Serkan Kaya, Tan ve Berkay’a emanet. Meyha- nesinde ise Gülay Eralp çıkıyor.
* İş kulelerindeki Agency’de, Barbaros çok iyi iş yapıyor. Hatta iş bazen öyle bir hale geliyor ki, Barbaros sahnesini uzatmak zorunda kalıyor.
* Geçen kış pazartesi akşamları kapanan Mona’da çıkan Boygar, neredeyse haftanın her günü bir yerde sahneye çıkmaya başladı. Boygar’ı hiç dinleme fırsatı bulamadım. Bu kadar çok rağbet gördüğüne göre iyidir diye düşünüyorum.
* Yazın Yalıkavak Marina’da dinlediğimiz Kürşat Başar’da bu kış Etiler Galliard’a gelenlere müzik keyfi yaşatıyor.
Galliard’da salı geceleri sahneye çıkan Kürşat Başar, zaman zaman da Ali Sayar’ın Pera’daki 1841’inde sahne alıyor.

Haberin Devamı

ETİLER’E YENİ KULÜP

Haberin Devamı

İstanbullular arabesk müzikle eğlenmeyi çok sevdi. Artık sadece damar partiler değil, canlı müzikte arabesk, şahane iş yapıyor. Son iki yılın canlı müzikte en favori ismi ise Serkan Kaya.
Kaya, ne zaman Vitrin’de sahneye çıksa mekan dolup taşıyor.
Genç kuşağa arabesk müziği sevdiren Serkan Kaya’yı keşfeden isim ise mekanın sahibi Yasin Becek.
Vitrin, lüksten uzakta ve ağırlıklı olarak canlı performansa yönelik bir işletme anlayışına sahip.
Arabesk müziği gençlere sevdiren Yasin Becek,şimdi de Etiler’de yeni bir Türkçe kulüp açıyor.
Etiler’deki Fancy’yi alan Becek’in, ismi eski ama tarzı yeni kulübü, yarın gece servis vermeye başlıyor. Fancy’de sadece Türkçe müzik çalacakmış.

Haberin Devamı

EĞLENCE TURİZMinDE YENİ AÇILIM

İstanbul’da gay barların sayısının giderek artması, eğlence turizmini de etkiliyor. Duyduğuma göre, Ortadoğulu özellikle de Lübnanlı gaylar eğlenmek için İstanbul’u seçiyormuş. Öyle ki, hatırı sayılır bir gay eğlence turizmi doğmuş durumda.
2-3 günlüğe gelen gaylerin en favorisi adresi ise; Sıraselviler’deki Tekyön’müş. İstanbul’un eğlencesini çok kısır ve alternatif bulanlara duyurulur...