Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Nişantaşı bugün, yarın süslenecek derken yeni yıl kapıya dayandı. Nişantaşı süslenmeyince, Beşiktaş Belediyesi atağa kalkarak Etiler’i süslemeye karar verdi. Sadece süslemekle kalmadı, bir de Kenan ve Ozan Doğulu Kardeşler’i yılbaşı akşamında sahneye çıkarma planı yaptı. Anlayacağız bu yılbaşı sokak partilerinin en gözde yeri Etiler olacak.
Etiler sokaklarında olanlar Doğulu Kardeşler ile yeni yıla girecek. Peki mekanlarda durum nedir?
Bu yılbaşı birçoğunun tadı tuzu yok. Eskiden, ‘Acaba rakip mekan dolu mu, boş mu?’ diye birbirlerini kontrol ederlerdi. Bu yıl onu bile yapmaya gerek duymuyorlar. An itibariyle İstanbul’un birçok ünlü işletmesinde, yeni yıl için yapılan rezervasyonlar yok denecek kadar az.
En çok rezervasyon olanın bile yüzde 50’si dolu sadece. Mekan sahipleri şu sıralar “Türk halkı son dakikacıdır” diye kendilerini avutuyor. Son dakika gelecek olan rezervasyonlara bel bağlamışlar.
Asıl gerçek, artık hiç kimsenin yılbaşı akşamı için o kadar yüksek bütçe ayırmak istememesi. Mekanların yılbaşı programları normal zamana göre iki katı yüksek olunca, insanların tercihi ya yurt dışı, ya da ev partileri oluyor.

Haberin Devamı

YAZLIKÇILARIN DAĞ MACERASI BAŞLADI

Arası olmayan bir hayatı yaşamak nasıl bir şey?
Yazın çok sıcakta, kışın da çok soğukta yaşamak insanı nasıl bir ruh haline sokuyor hiç bilemiyorum. Bu şekilde yaşayan iki tanıdığım var.
Biri; Bodrum Türkbükü’ndeki Ship A Hoy’un ortağı Cemal Yarar, diğeri ise Bodrum Moon Beach’in sahibi Erkan Ünal. Bu ikili, altı ay boyunca Bodrum’da kalıyor, sezon biter bitmez ise soluğu Uludağ ve Kartalkaya’da alıyorlar.
İki ismin de mekanları dün akşam itibariyle hizmet vermeye başladı. Cemal Yarar, Uludağ’da ‘Sess’in şubesini açtı. Erkan Ünal ise Kartalkaya ve Uludağ’da ‘Drop Lounge’ı hizmete soktu.

PALiVOR’UN ÖZEL LEZZETLERİ

Geçen hafta içi Bebek’te Lucca’nın sokağında yeni açılan Palivor’un Çiftliği’ne uğradım. Kırklareli Demirköy’deki Palivor Çiftliği’nde üretilen lezzetler damağımda iz bıraktı. Ufacık dükkanda onlarca ürün çeşidi var. Bal ve eski kaşarının lezzeti beni benden aldı. Yalnız fiyatları biraz tuzlu, haberiniz olsun...

Haberin Devamı

HAFTANIN TOP 5’i

1-Cahide Salonika: Akaretler’de geçen aydan bu yana hizmet vermeye başlan Salonika, bu hafta da en iyi mekan oldu.
2-Kuruçeşme Desibel: Desibel son bir aydır listeden hiç inmedi. Canlı müziği ile en iyi olmaya devam ediyor. Desibel, aynı zamanda İstanbul’un en iyi çıkış yapan mekanı oldu.
3-1841 Tünel: Pera 1841’in yenilenen terası açıldıktan sonra geçen haftanın en çok konuşulan mekanı oldu. Özellikle hafta sonları dolup taşan 1841, ilk kez haftanın en iyileri arasına girdi.
4-Colonie: Bu kışın en sürpriz yeri olan Colonie, yine en iyiler arasındaki yerini aldı. Yemek ya da yemek sonrası tercih edilen mekan, Karaköy’ün yıldızı en çok parlayan işletmesi oldu.
5-Cantinery: Zorlu’nun en çok iş yapan restoranlarından biri olan Cantinery, bu hafta yemekleriyle gündemdeydi.