Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sosyal hayatın önemli duraklarından olan Nişantaşı’nda, bu kış Cook Shop dolup taşıyor. Cook Shop Nişantaşı, en makul fiyata yemek yiyebileceğiniz ender mekanlardan Mim Kemal Öke’de yer alan Delicatessen’de ise her daim muhabbet hakim. Burası Nişantaşı kadınlarının özellikle tercih ettiği yer. Hem alışveriş yapıp, hem de yemek yiyebileceğiniz yerlerden.
Salı geceleri ise Corridor’da eğlence zamanı. Corridor’un özellikle Türkçe geceleri dolup taşıyor. Şarkılar şahane, tabii ki kalabalığın içinde eğlenmek istiyorsanız. Bazen öyle bir doluyor ki, pasajın içinde bile yürümek mümkün olmuyor.
Nusr-et’in Nişantaşı hali ise Etiler kadar olmasa da hatrı sayılır bir müşteri kitlesine
servis veriyor. Nusr-et’in hamburgerinin
tadına bakmanızı öneririm.
Virginia Angus, Nişantaşı’nda geçen kışın en favori etçisiydi. Burak Atay’ın Eminönü’ndeki Virginia’sı da geçen günlerde Nişantaşı Valikonağı Caddesi’nde hizmet vermeye başladı. Ferit Şahenk’in ortak ortağı Virginia’nın etlerini mutlaka deneyin.
Hem ucuz, hem de lezzetli.
Frankie’nin pazar partileri, kışın geldiğini hatırlatıyor. Frankie’nin işletmecisi Ayşem
Saraçoğlu, parti olduğu günler bana mesaj atar. Dün yine mesaj geldi. Bu pazar Frankie’nin sahnesinde Yaşar olacakmış. Yaşar, uzun süredir ortalıkta yoktu. Dinlemeye gideceğim; şahane bir parti olacağı kesin.

YENİ MEKAN: LA PETİT MAİSON
La Petit Maison, Maçka’daki Hyatt Otel’inin girişinde geçen yaz başında hizmet vermeye başladı ve kısa sürede en çok konuşulan mekanlardan biri oldu. Geçen gün buraya uğradım. Eski The Prime yerine açılan
mekanın girişini çok soğuk buldum. The Prime’in olduğu zaman da giriş çok soğuktu.
Bir türlü buranın soğukluğu gideremiyorlar ama bahçesi gerçekten çok keyifli olmuş. İnsan kendini yurt dışında hissediyor. Resmen gizli bir bahçe yaratmışlar.

NOPA KIŞIN FAVORİSİ OLUR
La Petit kadar Nişantaşı Atiye Sokak’ta bahar aylarında açılan Nopa’nın bahçesi de görülmeye değer. Kapalı alanın yanı sıra arka tarafı bahçe olan Nopa, yaz sezonunda adını çok duyuramamıştı ama bu kış Nişantaşı’nın favori mekanlarından biri olur. Nopa hem
Nişantaşı’nda olup, hem de gözlerden uzakta olmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

ÖZER’DEN İTALYAN RESTORAN
Televizyonda yemek programı hazırlayan Memet Özer, Bağdat Caddesi’nde İtalyan restoranı açmış. Özer’in mekanı İl Conte’nin mutfağında İtalyan şef Matteo Bertuletti var. Mert Can Çullas’ın ortak olduğu mekan, İtalyan yeni nesil mutfağını temsil ediyor. Haftaya burayı bir test etmek gerekiyor.

BİTMEYEN BAHŞİŞ MEVZUSU
Şirin Sever, dünkü köşe yazısında ‘bahşiş verme zorunluluğu’ndan yakınmış. Geçenlerde yazmıştım bu mevzuyu.
Özellikle Amerika’da son dönemde çok konuşuluyor. Bazı restoranlar servis ücretlerini kaldırdı. Bizde ise tamamen alışkanlık olmuş durumda. Eskiden servis görevlileri, sadece bahşiş alarak geçimini sağlıyordu. Artık tüm servis görevlilerinin sabit maaşları var. Üstüne cirodan da pay alıyorlar.
Bir tabak yemeğe hatırı sayılır para ödeyen müşterileri, bahşiş için zorlamak yanlış. Bu konuda mekan sahipleri bir araya gelip, ortak bir karar almalı.
Vale konusuna gelince; sadece mekanlar değil, AVM’ler ve otoparklarda bile artık sistem bu. Kendiniz park ediyorsanız ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Valeye verdiğinizde
ekstra ücret talep ediyorlar. Popüler mekanlarda da böyle olmalı. Valeye mecbur edilmemeli.