Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz kış başlayan pazar geceleri dışarı çıkma hadisesi, ne yalan söyleyeyim başlangıçta kimselerin kulağına hoş gelmiyordu. Malum ertesi gün iş güç var, haftaya zinde ve sağlam girmeli...
Ahali cuma ve cumartesi kurtlarını döker, pazar günü erkenden yatardı.
Ne olduysa oldu; İstanbul’da pazar geceleri eğlencesi, cumartesileri geçti! Ben de geçtiğimiz pazar günü şehirde iş yapan mekanlara uğradım.
İşte satır başları:

PAZARTESİ GEÇİP GİDİYOR
Pazar günü eğlenenlere sorduğumda, birçoğundan “Pazar eğlenmek daha iyi, pazartesi günü sendromu diye bir şey kalmadı. Kendimize gelene kadar gün bitiyor” cevabını aldım. Anlayacağınız, İstanbullular pazartesi miskinliğini, pazar gecesi eğlenerek çözmeye çalışıyor.

BALIKÇILARIN İŞLERİ AÇILMIŞ
Sadece parti yapan mekanlar değil, Boğaz’daki balıkçılar da pazar günü hareketinden sebepleniyor. Pazar günleri balıkçılar sadece akşamüzeri iş yapar ve geceyi erkenden bitirirlerdi. Bu kış itibariyle Boğaz’daki balıkçılar da, tıpkı cumartesi günü gibi iş yapmaya başlamışlar. Parti öncesi millet önce balıkçıya üşüşüyor. Balıkçıyı kapattıktan sonra ver elini partiye…

Haberin Devamı

EN ERKEN DESİBEL BAŞLIYOR
Pazar gecesi eğlencesi ilk önce Desibel’de başlıyor. İlk durak Davran Kardeşler’in pop arabesk gecesi... Biz de öyle yaptık ama bu kadar kalabalık olduğunu bilsek rezervasyon yaptırırdık. O gece Davran Kardeşler’in yanında Kibariye vardı. Öyle bir söyledi ki, hani tüm mekanları dolaşmayacak olsam geceyi orada bitirirdim. Desibel sanatçı olarak sürprizi en bol mekan.

PAZAR KLASİĞİ; CENK ÇÖTELİ
Pazar günü eğlenmeye alıştıran yer, hiç şüphesiz Albüm oldu. Geçtiğimiz yıl Cenk Çöteli’nin ev sahipliğinde başlayan arabesk partiler, bu kış tüm mekanlarının önünü açtı.
İşletmeciler, bugünlerde harıl harıl pazar gecesi için entresan bir parti konsepti bulmaya çalışıyorlar.
Albüm o gece de ağzına kadar doluydu. Mekandakilerin bir çoğunun tanıdık olması cabası... Desibel sonrası Albüm’le pazar eğlencesinin finalini yapabilirsiniz.

UNUTULANLAR fRANKİE’DE
Frankie de geçe n kış pazar eğlencesine dahil olan yerlerden. Pazar geceleri parti yapan mekanların arasında en lüks olanı...
Şehrin havalı fine dining restoranlarından biri olan Frankie’de pazar geceleri unutulmaya yüz tutmuş starlar sahne alıyor. Her hafta olmasa da, 15 günde bir mutlaka ünlü bir star Frankie’nin sahnesinde.

Haberin Devamı

PAZAR EĞLENCESİ SONRASI DİKKAT

Siz siz olun pazar eğlenecekseniz tadında kalsın. Pazartesi sendromundan kurtulacaksınız diye işten güçten geri kalmayın.

Pazar eğlencesi, cumartesileri eğlencesine göre daha iyi, nereye giderseniz gidin mutlaka tanıdık birilerine denk geliyorsunuz.

Rahat eğlenmek istiyorsanız kesin rezervasyon yaptırmak lazım. “Pazar gecesi kim çıkar, mekanlar sakindir” diye düşünmeyin, ayakta kalırsınız.

Hem eğlenceyi, hem de alkolü dozunda alın. Bırakın pazartesiyi tüm hafta kendinize gelemezsiniz.

Pazar eğlencesi diğer günlere göre daha makul. İşletmeler yakaladıkları kalabalığı kaybetmemek için kimseyi üzmüyor.

Pazar gecesi eğlenmenin en keyifli tarafı İstanbul’da hiç trafiğin olmaması. Her yere çabucak gidebiliyorsunuz.

Pazar gecesi eğleneceksiniz cuma ve cumartesi günü sakın ola dışarıya çıkmayın. Üç gün üstü üste çok ağır gelebilir.