Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe ile Kayserispor 1-1 berabere kaldı. 73. dakikada konuk ekip, Pedro Henrique’nin attığı golle 1-0 öne geçti. 86. dakikada sarı kırmızılılar Kaptan Halil Akbunar’ın asistinde Soner Aydoğdu’nun attığı golle eşitliği sağladı ve puanını 15’e çıkardı


Maçın başından itibaren her iki takım da birbirinin oyun anlayışlarını çözmeye çalıştılar.

Kayserispor oldukça agresif bir pres anlayışıyla oyuna başladı. Göztepe daha çok rakip alanda oynamak isteyen takımdı. Ancak Kayserispor, Göztepe’yi iyi analiz etmiş.

Haberin Devamı

Hücumda Halil’in dripling yeteneğiyle açık alanda ne kadar etkili olduğunu bildiği için takım halinde önlem almıştı. Bu nedenle kompakt bir oyun anlayışıyla bloklar arası mesafeyi kısa tuttular.

Göztepe’yi merkezde kalabalık bir şekilde karşılayıp takım halinde temel savunma prensiplerine sadık bir oyun oynadılar.

Göztepe’de Yalçın, iyi bir performans sergiledi. Ön libero olarak sadece savunmanın önünde beklemedi, iki ceza sahası arasında enerjik ve doğru oynadı. Hücumda Kayserispor baskısını kıramadı.

Göztepe oyun anlamında en büyük özelliği olan topu hızlı bir şekilde rakip alana taşıyamadı. Kendine açık alan yaratamadı. Tempo sıkıntısı görüldü ve rakibi karşısında etkili olamadı.

Kayserispor ise 30. dakikadan sonra Göztepe kalesinde ataklar geliştirdi ama kaleci İrfan, bu atakları ve Sapunaru’nun frikiğini müthiş bir refleksle kurtardı.

Göztepe adına o bildiğimiz yüksek temposu, sürati ve hücumda etkinliğini ilk yarıda göremedik. Bu yarıda rakip kaleye isabetli bir şutu bile yoktu. Hiçbir pozisyona girmeden ilk yarıyı tamamladılar.

İkinci yarıya beklediğimizin aksine Kayserispor çok iyi organize ettiği yarı saha presi ve hızlı kontra atakları ile oyunun dengesini lehine çevirdi.

55. dakikada İlhan Palut, Mossoro ve Napoleoni’yi oyuna aldı. Ancak orta alanın en iyi oyuncusu Yalçın’ın oyundan çıkarılması sonrası Kayserispor Göztepe orta alanını rahat geçmeye başladı.

Soner, Guilherme ve Mossoro, Napoleoni teknik yetenekleri üst düzeyde oyuncular ancak defansif aksiyondaki eksiklikleri ve Kayserispor’da müthiş yaratıcı Fernandes ile dinamizmini artırdı.

Haberin Devamı

Takım olarak oyunun hakimiyetini aldılar. Hızlı ve çabuk hücum edip bu süreçte oyunu forse ettiler. Hücumda Pedro Henrique 2 gol kaçırdıktan sonra 73. dakikada Kayserispor’u 1-0 öne geçirdi. Sonrası Kayserispor’da Lennon’un golü VAR kararıyla sayılmadı. Göztepe bu süreçte kaybedilen topları kazanmada gerekli eforu sarf edemedi. Ancak Göztepe’nin asla mağlubiyeti kabul etmeyen oyun anlayışı ve takımdaki problemleri çözme yetenekleri üst düzeyde oyuncularıyla adeta sonuca isyan etti. Ve alternatif hücum organizasyonları aradı.

85. dakikada Halil’in yaptığı asistte Soner durumu 1-1 yaptı. 89. dakikada Halil vurdu, kaleci İsmail mutlak golü önledi. 2 farklı yarıda 2 farklı oyun izledik. İkinci yarısı müthiş tempo, bol pozisyonlu ve seyir zevki yüksek bir müsabakaydı. Göztepe, istediği oyunu oynayamasa da 1 puanı aldı.

Uzun lig maratonunda zaman zaman böylesi oyunda istediğiniz tempoyu yakalayamazsınız. Ama burada mühim olan asla kaybetmemektir. Göztepe de bunu başardı. Şimdi sırada hafta içi oynanacak Alanyaspor maçı var. Yolları açık olsun.

Kaptan 100’ler kulübünde

Göztepe’nin kaptanı Halil Akbunar, Kayserispor maçıyla Süper Lig’deki 100. maçına çıktı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Başkan Vekili Talat Papatya, gerçekleşen organizasyonda Göztepe formasıyla Süper Lig’deki 100. maçına çıkan kaptan Halil Akbunar’a plaket takdim etti. Sarı kırmızılıların bu sezon en golcü oyuncusu olan Akbunar, Gürsel Aksel Stadı’nda ilk golü atan oyuncu unvanına sahip.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Gürsel Aksel
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez
GÖZTEPE: İrfan Can, Murat, Titi, Mihojevic, Berkan, Yalçın (Dk. 57 Mossoro), Nwobodo (Dk. 57 Napoleoni), Soner, Guilherme (Dk. 76 Tripic ), Halil, Ndiaye
HES KABLO KAYSERİSPOR: İsmail, Lopes, Sapunaru, Kolovetsios, Aziz, Attamah, Campanharo, Kvrzic, Henrique (Dk. 79 Manzala), Lennon, İlhan (Dk. 63 Fernandes)
GOLLER: Dk. 73 Henrique (Kayserispor), Dk. 86 Soner (Göztepe)
SARI KARTLAR: Dk. 28 Yalçın, Dk. 52 Berkan (Göztepe), Dk. 40 Kolovetsios, Dk. 90+5 Lennon (Kayserispor)
KIRMIZI KART: Dk. 79 İlhan Şahin (Göztepe Sportif Direktörü)