Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Dünyanın en güzel ciltli ve en fit insanı olmayı hayal edenler... Orada olduğunuzu ve sayınızın hiç de az olmadığını biliyorum...

YILIN KOZMETiK ÖNERiSi

Her koyun kendi bacağından... Konu kozmetik bakıma geldiğinde kadınlar hep mucizeyi bekler. Öyle bir krem olsun ki iki dakikada şap şup sürünce kırışıklar gitsin, cilt gerilsin, yüz ışıl ışıl parıl parıl görünsün...
Biz beklemeye devam ederken dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan kozmetik devleri önerilerle beklentilerimizi havada tutmayı başarıyor. Ürünlerinin inanılmaz takipçisinin olduğu bir marka da Estee Lauder.
Şimdi de beni “mucize”siyle büyüleyecek bir öneriyle geliyorlar. Ne yazık ki kaliteli uyku uyumayalı 4-5 yıl olduğu için cildimde yaşlılık değil ama uykusuzluk izleri hiç eksik olmaz. Şahsi mucize talebim, sabah deliksiz uyumuş gibi görünmemi sağlayacak bir üründür. Estee Lauder duyduğuma göre büyük ilgi gören Advanced Night Repair adlı ürününü daha da bir modifiye etmiş. “2013’ün en büyük lansmanı bu ürün” diyorlar... Aynı dertten musdarip olanların kulağına şimdiden su kaçıralım.

Haberin Devamı

VEGAN MUTFAKLA TANIŞMA

Saf markasını duydunuz mu? Hiçbir hayvansal gıda içermeyen ürünleriyle, özellikle son zamanlarda çiğ beslenme detoksu yapanların ilgi gösterdiği, porsiyon olarak ambalajlayıp sattıkları kuru meyve ve yemişlerinin müdavimi olduğumuz marka, şimdi de Caffe Nero’yla işbirliğine girişti.
Kalori miktarları belirterek Caffe Nero şubelerinde satışa sundukları Vegan salatalara ilgi büyük. Nerden mi anladım? Öğle yemeğinden sonra salata rafınının bomboş olmasından... Kılcal damarları koruyan kara buğday, hücre yenilenmesine yardım eden maş fasulyesi, yüksek protein diyetlerinin son en moda hammaddesi kinoa, bu salata seçenekleri arasındaki bomba seçeneklerden.
Sadece belirli mağazalarda satılan salataların arasında favorilerim, roka-avokado ve karabuğday salatası...

AYŞEGÜL DiNÇKÖK, FOTOĞRAFLARIYLA TÜRKiYE’Yi DOLAŞIYOR

Fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök’ün Endonezya’nın Sulawesi adasındaki eşsiz sualtı dünyasını ve canlılarını yansıttığı fotoğraflarından oluşan ve sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören “Derin Tutku Sergisi” Van’dan sonra şimdi de Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde 1 Ağustos’ta açılıyor. Sergi 31 Ağustos’a dek açık. Türlü inanıştan insanın mutlu mesut birlikte yaşadığı, bence bir ütopyanın hayata geçtiği bu nefis şehirde sergi, İskender Sayek Evi’nde gösterilecek.
İlk olarak 2012 Nisan ayında MSGSÜ Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası’nda açılan daha sonra Mardin ve Van’a taşınan “Derin Tutku Sergisi”nin Hatay’a taşınmasının amacı Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak ve İskenderun’un Arsuz yöresinde her yıl düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında yer almakmış. Bir de sergi kapsamında çocuklar arasında “Derin Tutku Resim Yarışması” yapılıyor. Serginin sponsorluğunu ise Faber-Castell üstleniyor.
İşte bizim hayatımız... Bir yandan istese tembellikle hayatını geçirebilecekken sanat aracılığıyla fark yaratmak için uğraşan, deniz görmemiş çocukları hayatlarında ilk kez bu güzellikle tanıştırmayı amaçlayan bir insanımızın çabaları... Diğer yanda bisikletle seyahat edenleri sıkıştırıp onların hayatına kasteden insan değil psikopatların birlikte “durduğu” ülke değil; kavram karmaşası...