Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Birbirinden büyük, iddialı, meşhur markanın içinde farkını detaylarla ortaya koymayı bilenlerin modası hiç geçmiyor

Türkiye’ye “butik tatil köyü” diye bir konsept getirmiş, Fethiye’de tek başına bir koyda konumlanan Hillside Beach Club’a uzun yıllardır yolum düşmemişti. Üstelik tesisi henüz öğrenciyken keşfetmiş ve çevreme şiddetle tavsiye etmiş olmama rağmen... En önemli nedeni, yıllar içinde çocuklu ailelerin her yaz mutlaka Hillside Fethiye’ye gittiklerini gözlemlemem; çocuklar, bakıcılar ve annelerle sırt sırta tatil fikrine tahammül edemememdir. Bu yaz tatile çıkmamış olmayı da bahane edip 2 günlüğüne uzandım Fethiye’ye. Ben görmeyeli tesis değişmiş. Bir kere benim gibi yalnız, sakin ve sessiz kalmak isteyenler için seçenekleri artırmışlar. Silent Beach eskiden vardı, ona şimdi iki nefis sal da eklenmiş. Sabahın erken saatlerinde, salda verilen yoga dersini tabii kaçırmadım. Salın mucizeleri arasında, Hillside’da 2 gecelik de olsa kalkıp gitmeme neden olan klasik müzik konseri de vardı. Daha önce de tekrar ettikleri bir uygulama; ancak ne denli etkileyici olduğunu anlamak için yaşamak lazımmış. Akşamüstü, gündüz üzerinde güneşlenilen ahşap salları kum plajın karşısına çektiler. Gün batarken Hacettepe Oda Orkestrası salın üstünde klasik müzik konserine başladı.

Haberin Devamı

Sahildeki şezlonglara uzanan misafirler, çıt çıkarmadanVivaldi dinleyip şampanyalarını yudumladılar. Fonda salın üzerindeki orkestra, ön planda ise elleri havada telefonlarıyla kayıt yapan onlarca insan vardı. Hillside’dan aklımda kalan başka sevimli jestler daha oldu. Lokantaların loşluğunda gece mönüyü okuyamayanlara verdikleri yandan ışıklı gözlükler gibi... Ya da nerede ne yapıyor olduğunu mutlaka duyuracak sosyal medya insanları için geliştirdikleri öneri: Profesyonel fotoğrafçıları Julian ile saha çalışması yapmışlar ve Instagram için en güzel fotoğrafları verecek köşeleri tespit etmişler. Her noktada sevimli tabelalar var; gözden kaçırmak imkansız. Benim gibi o nefis denizin tadını sakin bir köşede çıkarmak isteyenlerin favorisi ise, kesin Serenity Beach olur. Müzik çalmayan, sadece bir çeşit yemek ve türlü içecek veren barıyla hizmet veren plajda, mavinin her tonunda yüzmek mümkün. Akşamüstleri burada açık havada yapılan bir başka yoga dersi de cabası... “Tatilden illa bronz döneceğim” diye ısrar etmeyenlerin de, günün en sıcak saatlerinde ağaçların içine saklanmış serin mi serin Sanda SPA’da vakit geçirdiğini de keşfettim. “Peki, Hillside Beach Club’da ne değişmemiş?” diye sorarsanız: İnanılmaz lezzetli yemekleri ve insanı mahçup edecek kadar kibar personeli...

Marka bağımlılığına son!
Lüks markalardan giyinenlerin dahi tektipleştiğini görüp tüm kadınlara kendi alternatif seçimlerini yaratmalarını öneriyorum. Bayıldığım marka Celine’in çantalarından soğuduğumu keşfetmemle başladı, her şey. Celine gibi keskin, iddialı çizgileri olan, Türk kadının tahammül edemeyeceği kadar minimalist bir markadan dahi gına geldi. Öncelikle bunun “suçlusu”, tüketicilerin kendisi. Artık en cool, taviz vermeyen markalar bile 5 metreden tanınacak tasarımlar yaratmayı önemsiyor. Niye? Çünkü insanlar ne marka giyindikleri bilinsin istiyorlar! O zaman stil bunun neresinde? İşte şık giyinmekle stil sahibi olmanın farkı... Stil sahibi kadınlar fena blog’lardaki örneklerin aksine, asla bas bas bağıran “sezon modası” kıyafetler giymez. Her mevsim satın alınacak türlü kıyafete, aksesuara ihtiyaçları yoktur... Herkesin üstüne bir ton da para vererek aynı çantalarla dolaştığını görmemle Bilstore’da satılan Paperthinks “shopping bag”lere bayılmam ise aynı günde gerçekleşti. 225 TL’ye satılan (indirimsiz fiyatı) Hong Kong menşeili markanın tasarımlarında yüzde 100 geri dönüşümlü deri, yüzde 50 kağıt kullanılıyor. Logo da pek zarif biçimde çantanın ücra bir köşesine yerleştirilmiş. Hem Ada’da dolaşırken hem de işe gelirken türlü tıkıştırmayı kaldıran bu çantanın 24 rengi mevcut. Bu arada Paperthinks’in nefis defterleri, iPad kılıfları, polaroide döndüğümden beri beni çok ilgilendiren fotoğraf defterleri, portföy çantaları, ofis masa üstü aksesuarları da var.