Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Ramazan sakinliğine bürünen şehrin ‘nezih’ muhitleri hafta sonu tatiline gidenleri takiben, artık bomboş...

NE VAR NE YOK

ŞiMDi BUNLAR KONUŞULUYOR

Sedef Adası artık bir avuç şanslı İstanbullu’nun sırrı bir yer olmaktan çıktı. Club Ada ve Elio Sedef tesisleri sayesinde... Hafta sonları Büyükada Maden’deki istirahat mekânımın tam karşısında yer alan Elio’nun parti sesleri bana kadar ulaşıyor. Belli ki talibi çok bu hafta sonu partilerinin. Elio Sedef bu talebin karşısında programına ünlü DJ’leri de eklemiş. 20 Temmuz Cumartesi DJ Murat Tokuz, 21 Temmuz Pazar günü de ülkemizin medar-ı iftiharı aranjörlerden DJ Ozan Çolakoğlu çalacakmış. Saat 15.00’den itibaren... “Beach club göremedim”, “Güney’e gidemedim” diyenler için Elio Sedef’e, Kartal ve Adalar’dan kendi servisiyle ya da Bostancı’dan püfür püfür motorla gidildiğini hatırlatalım.

Haberin Devamı

ORANTISIZ FİT OLMANIN YOLLARI

* Hareket olsun diye spora gidenlerin sayısı giderek azalıyor. Zaten bir Madonna, Hugh Jackman olma ideali olmayanlar için “Günde 10 bin adım atmak yeterli” diyor uzmanlar. Ama bu spor işi virüs gibi, vücutta yarattığı farkı görenlerde çok hızlı bağımlılık yaratıyor, kimse dozunda fit olmak istemiyor. Spor salonunda programını takip eden ya derslere giren ama artık ilerleme katedemediğini düşünenlerin son favorisini öğrendim; Cross Training dersleri imiş. Swissotel’in yenilenen SPA ve spor merkezi Pürovel SPA&Sport’ta verilen CrossFit derslerinin programına baktım da... Az zamanda çok yol katetmek isteyenler için...
Tüm vücudun fonksiyonunu geliştirmeyi amaçlayan bu derslerde ne ararsanız var diyorlar ki; kardivasküler kondüsyon, olimpik halter, jimnastik ve atletizmin birleşimiymiş. 45 dakika durmaksızın çalışıp çok hızlı sonuç görmek isteyenlerin aklında olsun.
* Sportmenler Hillside FITTUBE programını telefona, tablete yükleyerek kendi spor salonunu yanında taşır hale gelmiş. Bu programda egzersizler kategorilere ayrılıyormuş; göğüs, omuz, karın, hangisi isteniyorsa arama sekmesine yazılıyor ve uygulanacak hareketler ekrana geliyormuş.
* M.A.C spor kulüplerinden tanıdığımız eğitmen Murat Bür’ün kendi yarattığı Skinny Jeans derslerine katılım inanılmaz... Hocanın aynı adlı, beraberinde lastik bir fitness lastiği ile satılan DVD’sinin de talibi çokmuş...