Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Biraz ondan biraz bundan... Neme şiddetle teslim olmuş İstanbul, dinamik sakinleri için azimle seçenekler sunmaya devam ediyor

Ortaya karışık

Cihangir Yoga, Sakıp Sabancı Müzesi’nin dünyaca ünlü peyzaj mimarları tarafından düzenlenmiş masalsı bahçesinde yoga dersleri organize ediyor.

Açık havada yoga
Lüks deyince aklına sadece yatlar, katlar, arabalar gelenler bu metni pas geçsin. Lüksü hayatın tadını çıkarabilme kapasitesi olarak değerlendirenleri gülümsetecek bir haber vereceğim. Ben de her gün bir doz aldığım “İstanbul Daily Secret” e-bülteni sayesinde haberdar oldum. (Keyifli keşiflerin adresi, “İstanbul Daily Secret”. Sahiden İstanbul’un sırrı sayılabilecek önerilerle geliyorlar. Metropol hayatının parçası olmaktan mutlu, temposu yüksek insanlar için...) Şehrin en ünlü yoga stüdyolarından Cihangir Yoga, Sakıp Sabancı Müzesi’nin dünyaca ünlü peyzaj mimarları tarafından düzenlenmiş masalsı bahçesinde yoga dersleri organize ediyormuş. Ağustos boyunca her çarşamba, sabah 08.30’da... Dersler her seviyede yoga öğrencilerine açıkmış. “Yoga ne menem bir şeydir” deyip çekinenlere de, işin ehli olanlara da “İstanbul’un yaz hoşlukları” temalı bir etkinlik daha. Yoga matınızı yanınızda getirmekten ötesine de ihtiyaç yok, ne güzel...

Ortaya karışık

İzleyenlerin yalancısıyım!

Meşhur İngiliz alternatif rock grubu Placebo daha önce iki kez İstanbul’a geldi. Grubu “severek dinlememe” rağmen ikisini de görmek nasip olmadı ve bu geride kalmışlığım da hep canımı sıktı açıkçası. Zira iyi müzik bilen ve sıkı konser takipçisi olan kimseler, hayatlarında sahnede gördükleri en iyi performanslardan birinin Placebo’nunki olduğunu söyleyip dururlar. Bu cuma akşamı grup, konser dinlemeyi çok sevdiğim bir mekanda; Parkorman’da sahneye çıkacak. Londra çıkışlı grubun en hayran olduğu isim, David Bowie... (Bilmukabele) Kendisiyle turneye çıkmışlıkları da var. Bowie bile onca yeni grup arasından zamanında Placebo’yu seçmiş. Daha ne diyelim?

Küçükçiftlik yazı dolu dolu geçirdi
Şehrin müthiş merkezi bir noktasında yer alan Küçükçiftlik Park’ta şimdi de tasarım meraklılarını cezbedecek bir pazar düzenleniyor. Bu hafta sonu yapılacak Garden Sale’de kılık kıyafetten takıya, “vintage” objelerden endüstriyel tasarım ürünlerine binlerce parça satılacakmış. İlki geçen eylül yapıldığında büyük ilgi görmüştü. Niye görmesin? Ne de olsa alışveriş, fırsat, sosyalleşme; hepsini bir arada sunan bir hafta sonu eğlencesi, Garden Sale... Ayrıyeten atölye çalışmaları ve akşam da sinema gösterimi varmış. Cumartesi çimler üzerinde soluklanırken Elif Çağlar-Bilal Kahraman, pazar günü ise Sattas sahne alacakmış. 50’nin üzerinde tasarımcının katılacağı pazar, bence bayram tatilinin hemen ardından dolu geçecek bir hafta sonunu renklendirecektir.