Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İnsanın kendine ettiğini kimseler ona yapamaz. Toplumlar da öyledir; onları da kendilerinden olan basiretsiz liderler felakete sürüklerler.
Bağımsızlık, Kürt lider Barzani’nin çocukluk hayaliymiş. İyi de, senin hayallerinin gerçekleşmesini, seni bakıp kollayan, en sıkışık zamanında yardımına koşan Türkiye’nin ateşe atılmasında mı buldun?
O Türkiye ki seni ve atalarını kaç kere düşman elinden ve ölümlerden kurtardı!
Şimdi de kalkıp, mahut düşmanlarınla sözde dost olup, onlara bel bağlayarak, gerçek dostun ve kardeşin olan Türkiye’nin arkasından dolanıyorsun!
Aklın sıra fırsatçılık yapıyorsun ama sana fırsat olarak sunulanın gerçekte bela olduğunu göremiyorsun.
Tam da siyasi geleceğinin söndüğü bir dönemde, kendini kurtarmak adına giriştiğin ‘bağımsızlık referandumu’ kısa vadede seni kurtarsa da temsil ettiğin toplumu ve uzun vadede seni, asla!..
Temsil ettiğin toplumu kurtarmayacağı gibi, onları ateşin ortasına atacak ve o ateşte dün olduğu gibi bugün de senin soydaşların yani Kürtler yanacak!
ABD Dışişleri Bakanı’nın, İngiltere’yi ve Fransa’yı yanına alarak ve sözde sana ve temsil ettiğin topluma güvence veren mektubu deşifre oldu.
ABD her daim olduğu gibi tavşana kaç tazıya tut diyerek, seni ‘bağımsızlık referandumuna’ itti. Merkezi yönetim saldırınca da kurtuluşu kaçmakta buldun; güvendiğin ABD ise, ‘tarafsızım!’ diyerek seni yüzüstü bıraktı.
Başta Türkiye olmak üzere tüm komşularınla papaz oldun; aynı ABD dün de Irak merkezi yönetimine güvence verip onların yanında duruyordu!
Irak’ın merkezinde oluşturduğu Şii yönetim yüzünden DAEŞ hortladı; bütün bunları ABD bir plan dahilinde yaptı.
Artık bölgede ister mezhep kökenli ve ister ırk kökenli olsun her türlü kavganın mağlubu Müslümanlar, galibi ise, sizi bu oyunlara getiren Batılılar olacak.
Yahu! Daha dün aynı Batılılar, Kürt’ü Kürt’e (Talabani-Barzani) kırdırmıyor muydu? Sizi, insan ve kardeş muamelesi yapıp barıştıran ve sizlere TC pasaportu verip dünyaya açan Türkiye değil miydi?
Ne oldu da Türkiye’nin düşmanlarıyla, savaşmakta olduğu düşmanlarıyla dost oluverdiniz?! Peşmerge ile PKK aynı siperde poz vermeye utanmıyor musunuz?
Aklınız sıra çok uyanıksınız ama Türkiye’yi, sınırları cetvelle çizilmiş uydu devletlerle karıştırıyorsunuz. Bundan dolayı da Türkiye’nin sabrını hep yanlış yerde ve zamanda deniyorsunuz!
Geçen bir asır boyunca önce İngiltere ve ardından ABD, sonrasında ise her ikisi birden, size kaç kere güvence verip yarı yolda bıraktı? O oyunlar yüzünden akıttığınız kanlar az mı geldi ki yine aynı oyunlara bel bağlıyorsunuz?!
Ne diyelim; kendine acımayana ACINMAZ!