Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye, dost ve müttefik olduğu ABD’den umduğunu hiçbir zaman bulamadı. Daha açık ifadesiyle, Türk-Amerikan dostluğu yalnızca kâğıt üzerinde kaldı.
NATO ile birlikte ABD, Türkiye’nin elindeki kâğıtları hep biliyordu; hatta Türkiye’nin eli ABD’nin eliydi. Türkiye’nin bu denli açık ve samimi oynamasına karşın ABD, sürekli ikiyüzlü ve hatta bin bir suratlı oynayarak altımızı oydu.
Yüzümüze güldü, arkamızdan iş çevirdi; ABD bu tavrı İngiliz’den tevarüs etti. Malum İngiliz çuvalı alttan deler; akşamdan çuvalı sağlam görürsünüz, sabah olunca boşaldığını fark edersiniz ki iş işten geçmiş olur!
Kuzey Irak Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık referandumunu makul addedip, zamansız bulması da aynı oyunun bir parçasıdır.
Açıkçası, tavşana kaç tazıya tut diyor!
Bazı aklı evveller bu durum Irak’ın iç işi, Türkiye’yi ilgilendirmez diyorlar ki bunlar daha burunlarının ucunu bile göremiyorlar!
Nitekim bu daha başlangıç; bu işin devamında sözde Büyük Kürdistan var. Hayal edilen bu Kürdistan’ın başkenti Diyarbakır’dır ve Türkiye’den olduğu gibi Suriye ve İran’daki Kürt bölgeleri de bu muhayyel devletin içinde düşünülmektedir.
Orta vadedeki hesabın bir de şeytani son hamlesi var ki o da İsrail’in yürüttüğü ‘arz-ı mev’ud’dur. Yani Tanrı Yehova’nın İsrailoğullarına sözde vadetmiş olduğu, Nil’den Fırat arası topraklar...
Hani bizi ilgilendir-miyordu?!
Daha durun bakalım; geçen yazımızda da ifade ettiğimiz gibi, mahut bölgede Pandora’nın kutusu açılmaya görsün! Asıl aş, Büyük Ermenistan için ve Van merkezli olarak kaynatılacak!
Bunların hepsini geçen asrın başlarında bize dayattılar ve biz bu yüzden Kurtuluş Savaşı’nı verdik.
En güçsüz olduğumuz zamanda bile biz Türkleri kandıramayanlar, aradan yüz sene geçtikten sonra, Arapları, Farsları ve Kürtleri kandırdılar ve kandırmaya devam ediyorlar.
Kürtler, PKK hareketinin gerçekte bir Ermeni hareketi olduğunu ne zaman anlayacaklar?
Başta ABD ve Batı ülkeleri seneler senesi bunlara her türlü yardımı yapıp Türkiye’ye karşı savaştırıyor.
Türkiye’ye parasıyla silah vermezken, onlara bedava veriyor!
İsrail’e yem edilecekleri oyunu nasıl görmüyorlar?
Bu arada İran da tarih boyu oynadığı rolü devam ettirerek, ABD’nin arkasından dolanıyor ve Şii yayılmacılığı için tehlike gördüğü Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne diş biliyor ve cümleden olarak Haşdi Şabi militanlarını güneyde hazır bekletiyor!
NATO üyesi olarak ve her türlü külfetini yüklenmiş bir ülke olan Büyük Türkiye’nin maruz bırakıldığı muamelelerden de ibret almıyorlarsa ve almayacaklarsa söylenecek söz kalmıyor!
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker ve herkes yaptığının bedelini öder!