Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kuzey Irak’ta yapılan hukuksuz referandumun sonucu yüzde 93 ‘evet’ çıktı. Böylece bağımsız (!) Kürdistan devletinin ilk adımı atılmış oldu.
Kürtler Erbil’in sokaklarında bu kutlamayı, ellerinde İsrail bayraklarıyla yaptılar!
İnsanoğlu böyledir; ibret almadığı müddetçe tarihi tekrar ettirir! Oysaki akıllı insanın aynı delikten iki kez ısırılmaması gerekir. Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeki insanoğluna baktığımızda, tarihinin ‘tekerrürden’ ibaret olduğunu görürüz.
Kürtler, geçen asır boyunca kendilerine oyun oynayan ve kendilerini sürekli yüzüstü bırakan ABD’ye bel bağlamış durumdalar. ABD’ye ve onun avanelerine güvenip devletlerini kurmak istiyorlar.
Hemen herkesin karşı olduğu bu oluşuma İsrail’in açıktan destek vermesi bunun kanıtıdır.
Halbuki Kürtler, içeriden ve dışarıdan ne zaman tehlikeye düştülerse, ellerinden tutan yalnızca Türkler ve Türkiye oldu.
Bırakın daha öncesini, daha dün Saddam, Kürtleri katliama tabi tutunca, milyonlarca Kürt kardeşimiz Türkiye’ye sığınmadı mı? Ademe (yokluğa) mahkûm edilen Talabani ile Barzani’ye Türk pasaportu verip, dünyayı kendilerine açan Türkiye değil miydi?
Irak iç savaşında yoklukla kıvranırken ve bütün dünya tarafından Kerkük petrollerine ambargo uygulanırken, NATO’ya ve ABD’ye rağmen, Yumurtalık’tan vanayı açıp mahut petrolü dünyaya pazarlamanıza imkân tanıyan ve böylece milyarlarca dolar elde etmenize imkân tanıyan Türkiye değil mi?
İsveç’ten bir okuyucumuz soruyor: “Yugoslavya parçalanırken toprak bütünlüğünü savunmadınız da, şimdi neden Irak’ın toprak bütünlüğü diyorsunuz?..”
Ayol! Yugoslavya’da bilyeyi dağıtan ve büyük Sırbistan hayali güden Sırplar oldu. Müslümanlar (Boşnaklar, Türkler, Arnavutlar vb.) soykırıma uğratıldı. Oradaki durum tamamen nefsi müdafaadır ve tamamen dağılan bilyenin yeni oluşumudur. Tıpkı Sovyetler’deki bilyenin dağılması gibi...
Irak’taki ve Suriye’deki hesaplar ise çok farklı; burada petrol var, İsrail için “arz-ı mev’ud” var; dolayısıyla, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin bu bölgede hesapları var. Bu hesaplarda Kürtlerin esamisi bile yok; neden anlamıyorsunuz?
Mahut güçler kendi kötü emelleri için Kürtleri maşa olarak kullanmak istiyorlar!
Bakınız; Suriye kendi ülkesindeki Kürtlere daha kimlik bile vermedi; seni yok sayan bir ülkeyle iş tutacaksın ve seni baş tacı eden ve canını kurtaran Türkiye’ye karşı kirli oyunlara gireceksin?!
İyilik yaptıklarınızın şerlerinden (kötülüklerinden) sakınınız diye boşuna söylememişler. İyiliği elverişli olmayan ve iyiliğin kıymetini bilmeyenler, kendilerine yapılan tüm bu iyiliklerin karşılığını kötülük olarak verirler!
Bir işin başına ve ortasına değil, sonuna bakmak lazım!
Yarın ola, hayrola!