Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hangi partiden olurlarsa olsunlar, siyasilerimizin en büyük hatası siyaset yaptıkları toplumu tanımamalarıdır.

Masa başında aldıkları kararlarla topluma ayar vereceklerini zannedenler aldanırlar. Onca aldanmışlığa rağmen aynı hatada ısrar edenleri görmekteyiz.

Bunların başında da; onca yenilgilerden ibret almayan ve kendi partililerini küstürmek pahasına başka partilileri liste başlarına koyup; dört benzemezden bir benzer çıkarmaya çalışan CHP gelmektedir.

Dindar muhit diye Konya’dan Refah Partisi kökenli Abdüllatif Şener’i liste başına koymasının sebebi ne olabilir? Aynı kökenin daniskası AK Parti’de var; halk, orijinali varken ne diye çakmalarıyla uğraşsın ki?!

Haberin Devamı

O vakit de geride tek bir ihtimal kalıyor, o da ilgili şahsın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan düşmanlığı ve hakaretleri.. Mevlana diyarının insanlarından küfürbazlara oy beklemek de; evvel yoğ idi, işbu rivayet yeni çıktı cinsinden olsa gerek?

Masa başında (hayalen) göle maya çalıp, tutmasını bekleyenler; ne Hanya’yı ne Konya’yı, ne Akşehir’i ve ne de Nasreddin Hoca’yı tanıyorlar. Zira o, gölün gerçeğine maya çalıp tutturamadı..

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu bellidir; ama birinci turda ama ikinci turda Sayın Erdoğan ipi göğüsler. AK Parti’nin tüm gayretleri, işi birinci turda bitirmeye yöneliktir.

Muhalefet suyu tersine akıtmanın gayreti içinde; seçimi kazanıp eski sisteme (parlamenter) dönüşü vadediyorlar. Kime vadediyorlar? Parlamenter sistemin yürümediğini ve kendisini perişan ettiğini gördükleri ve bu yüzden Cumhur-başkanlığı sistemine geçmeyi oylarıyla sağlayan millete vadediyorlar!

Ee; nasıl olacak bu iş? Muhalefet seçimleri kahir ekseriyetle (en az 400 milletvekili) kazanacak; ondan sonra, işin yoksa; milletin referandumla değiştirip Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiği anayasayı tekrar değiştir.

Yani yine referandum yap; bu milletin seçimden başka işi gücü yok mu?

Hani hizmet için geliyorlardı?

24 Haziran seçimi, milletin yeni sisteme geçiş için açtığı parantezi kapatmak için yapılacak. Millet kendisinin başlattığı işi yarım bırakır mı?

Haberin Devamı

Muhalefetin yapmak istediği şey; milletin kendisine ihanet etmesi; tükürdüğünü yalamasını istemek olmuyor mu?

Bu milleti tanımadıkları nasıl da belli?

Başından beri söylüyoruz ama kimseye laf anlatamadık: Bu sistem (başkanlık), merhum Özal’ın da ifade etmiş olduğu gibi iki buçuk partili bir sistemdir.

Bakınız, siyasi partiler ilk adım olarak; ittifak yaparak seçimlere gidiyorlar (iki blok halindeki ittifaklar ile buçuklu parti, iki buçuğu oluşturdu!). Bunun daha sonraki adımı, birbirlerine yakın partilerin tek çatı altında bütünleşmeleridir.

Olacağı da odur; olması gerekeni, normali de odur.

Çünkü şimdiki gibi benzemezlerin zoraki bir araya gelip oluşturdukları yamalı bohçalar yerine; benzerlerin bir araya gelip oluşturacakları birliktelikler daha sağlıklı olur.

Hem böylece; milletin gözünde, sahtekarlıktan da kurtulmuş olurlar.