Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarının en ücra köşelerine kadar sızan FETÖ ile yapılan mücadelede halen aysbergin su üstündeki görünen kısmıyla uğraşmaktayız.
Bunun da yegane sebebi, meydan yerinde yalnızca üç beş siyasinin ve bir avuç emniyet ve yargı mensubunun yalın kılıç savaşmaları ve diğer sorumlu sorumsuz (!) kahir ekseriyetin ise seyirci kalmasıdır.
Bu uğraşıda bile kaş yapalım derken göz çıkarılıyor; mahut yapının ahtapot gibi her tarafı kuşatması yüzünden binler, on binler ve bunların, akrabalık ve hısımlık bakımından irtibatlı olduğu yüz binlerce kişi tedirgin ediliyor ve hemen hepsi de iktidar partisine ve onun sorumlularına ateş püskürüyor!
Bir muhalefet milletvekilinin verdiği soru önergesine İçişleri Bakanı’nın verdiği cevap calib-i dikkatti. AVEA’ya sızan mahut yapı, 2014 yılının yaz aylarında (3 ay içinde) bu telefon sahiplerinden en az 40 bin kişinin telefonuna byLock programı indirildiğini söyledi.
Yüksek Mahkeme de telefona bu programı indirmeyi suçun delili olarak gördüğünden, savcılar ha bire tutuklama kararı veriyor.
Artık piyango kime isabet ederse, mahalle manavından gazete köşe yazarına varıncaya değin herkes hedefte!
Büyük bir yanlışlık yapılıyor ve onca masum insan terörist damgasını yemekle kalmıyor, Emniyet’te ve mahkeme kapılarında analarından emdikleri süt burunlarından getiriliyor.
Bu oyuna dikkat! Böylece yüz binlerce kişi hükümete ve Sayın Erdoğan’a düşman ediliyor. Etrafımızda onlarcasına şahit olduk, oluyoruz; tutuklananların çoğu AK Partili ve Sayın Erdoğan sevdalısı olmasına karşın, içeride bir hafta bile kalıp tahliye edilen veya denetimli olarak serbest bırakılan kim varsa, AK Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a düşman olarak çıkıyor!
Bir de haftalarca, aylarca kalanları düşünün; bunlardan masum olanların tahliye edilmeleri pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü her birisi beden ve ruh sağlığı bakımından bozuk olarak çıkıyor!
Toplumda oluşturulmak istenen ve hatta oluşturulan algıyı ben size söyleyeyim: Bank Asya’ya para yatıran tutuklu; Bank Asya’nın ortağı ve dahi yöneticisi olduğu devlet kurumunun milyonlarca lirasını Bank Asya’ya yatıranlar dışarıda!
Halbuki bu işin başka bir yolu yordamı olmalı; bu kişilerle ilgili inceleme-araştırma ve soruşturmalar tutuklamadan önce gizlice yürütülmeli ve kuru ile yaşlar birbirine karıştırılmamalıdır.
Binlerce mağdur ve bunların yüz binleri bulan yakınlarıyla yapılmak istenen de vatana ihanet suçunu sulandırmak, hafife almak ve haksızlığı geniş kitlelere yayarak, tek kelimeyle işi savsaklamaktır.
Türkiye’yi dönüm noktası olan 2019 seçimlerine mağduriyet ortamında sokmaktır!
MİT, Emniyet ve yargı el ele vererek bu tehlikeli oyunun önüne geçmelidir.
Hasbelkader kişinin telefonuna byLock indirilmiş olsa bile, tutuklama yapılmadan önce, ilgili telefonla gereken teknik incelemeler yapılmalı; bu programla görüşme yapılmamışsa o kişi, takip edilmeli ama boşuna tutuklanmamalıdır.
Beraat-i zimmet asıl olduğuna ve müddei de iddiasını ispatla mükellef olduğuna göre, güçlü delillerle sanığa gidilmeli. Sanıktan suçlu olmadığının ispatı istenmemelidir.