Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milletlerin hayatları da tıpkı insanların hayatları gibi inişli çıkışlıdır.

Milletimizin son iki yüz yıllık serencamı, sırtlanların saldırıları karşısında, iniş ve çıkışların en keskinlerine sahne olmuş, başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Tarihçi İlber Ortaylı’nın ifadesiyle, ‘Osmanlı en uzun asrını’ yıkılışla noktalamış; kendisine kefen biçenlerin gözünde tarih sahnesinden silinmişti.

Neticede üç kıta yedi iklimde hüküm süren cihan devletimizi kaybettik. Anadolu yaylasına sıkışan milletimizin M. Kemal Atatürk öncülüğünde diriliş için sergilediği azim ve kararlılık, onu, külleri üzerinden yeşertip yeni devletine kavuşturdu.

Haberin Devamı

Geçen yüz yıl boyunca, dost düşman hemen herkes yeni devletimizin de ensesinde boza pişirdi. Dertleri, eskisiyle ve yenisiyle devletimizi vesayet altında tutup, kendi eksenleri etrafında ‘uydu’ kılmaktı.

Sovyet tehdidiyle NATO’ya girmek istememiz, bölüşümde paylarına düştüğümüz müttefiklerimize(!) gökte aradıklarını yerde buldurdu. Önce NATO’yla, sonra FETÖ ile devlet ve millet hayatımızın kılcallarına değin nüfuz ettiler.

En ufak bir yerli ve milli hamleye kalkışımız, mahut güçlerin içimizdeki iş birlikçileriyle el ele vererek darbe yapmış ve gelip geçen her iktidara hadleri bildirilmiştir!

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi ise hepsine tüy dikti. Dip dalgası şeklinde gelen bu darbe girişimi, bilerek veya bilmeyerek, gaflet, dalalet ve hatta ihanet içinde olan herkesi derinden sarstı.

İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış-lığımızı dehşet içinde görerek irkildik ve titredik. Zira biz, bizden koparılmış, evlat babaya, kardeş kardeşe düşman edilmişti.

Dünyanın bu en masum Türk ailesinin ocaklarına ateşler düşürülmüştü.

Son Türk devletinin tüm kurum ve kuruluşlarının temelleri dinamitlenmiş, buralarda devlet ve milletine hizmet etmek için yetişenler, kendi devlet ve milletine düşman edilmişti.

Aldatılmışlığın kızgınlığıyla ve elbette ki devlet aklıyla hareket ederek, devlet ve millet bünyesindeki kangren olan uzuvları kesip atmaya başladık.

Elli yıl boyunca için için, gizlice yakılan bu fitne ateşinin söndürülmesi uzun yıllar alacağa benziyor.

Haberin Devamı

Yerli ve milli olmayı esas alarak, devletin de yeniden yapılandırılması gerekiyor.

Hepsinden önemlisi, yeni yapılandırmada ‘Türkiye ekseni’ esas alınmalı. Bölgesel güç konumundaki Türkiye’ye artık kimse rol biçemez. Başta terör olmak üzere diğer gayri ahlaki yaklaşımlarla kimse Türkiye’ye had bildiremez.

Ortadoğu haritaların revize etmek isteyen güçler, Türkiye’nin yeni eksenli halini göz önüne alarak masaya oturmalıdır. Ki, bu ekseni Türkiye’nin kendisi, kendi gücüyle oluşturuyor.
İstedikleri kadar oyun içinde oyun kursunlar, Türkiye artık oyun bozucu rolündedir.