Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

HAYAT, herkese eşit davranmıyor, öyleyse...



Hepimizin bildiği gibi, hayat herkese eşit davranmıyor. Bazen başa gelen şanssızlıklar daha da güçlendirebilir insanı. Azminizi, kazanma arzunuzu bileyebilir. Ancak bazı talihsizlikler vardır ki, onlar karşısında sabırlı davranmak, kabullenmek ve mevcut koşulları en iyi haliyle değerlendirmek, yapılabilecek en akıllıca davranıştır. Yaşamınıza omurilik felçlisi olarak devam etmek de işte bu seçimi zorunlu kılan bir durum. Güçlü, sabırlı olmayı, pes etmemeyi, herkesten daha dayanıklı olmayı, hayatı daha çok aklı ve duygularıyla yaşamayı gerektiren bir durum.
İstanbul’un prestijli alışveriş merkezi Ataköy Plus, bir ilke imza atıyor. İMSG’nin (İstanbul Modern Sanatlar Galerisi) işbirliğiyle gerçekleşen ve geliri Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanacak olan “Oturmaya da Bekleriz Projesi”nin açılışı 4 Kasım’da ünlü isimlerin katkılarıyla gerçekleşti. Kokteyl akşamı tanıştığım Dernek Başkanı Ramazan Baş, Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya ve diğer dernek üyelerinden hiçbirisi bana hayata küsmüş gibi gelmedi. Aksine içlerinde bazıları öyle neşeli, öyle coşkulu, hayata öyle sıkı sarılmış ki, etkilenmemek, hayran kalmamak mümkün değil.

Ruhlar teslim alınamıyor
Demek ki, talihsizlikler, kazalar insan bedeninde tahribat yaratsa bile, ruhunu teslim alamıyor... Bilirsiniz böyle insanları, onlar denizlerde sörf yapamasalar da, kendi içlerindeki denizlerde sörf yaparlar, Alp’lere, Himalaya’lara tırmanamasalar da, iç doruklarının peşine düşerler. Onlar, kendi doğrularının rüzgarlarında eserler...
“Oturmaya da Bekleriz Projesi” ile 19 sanatçının yer aldığı organizasyonda her sanatçı farklı bir sandalye tasarlayarak Ataköy Plus’ın yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanyasına destek veriyor. Ünlü isimlerin tasarımlarından oluşan bu çok özel sergi, 5 Kasım-5 Ocak tarihleri arasında Ataköy Plus’ta sergilenecek. Projenin açılış kokteylinde Cem Yılmaz, Zerrin Tekindor, Hıncal Uluç, Sezin Akbaşoğulları, Seda Sayan, Latif Demirci, Bengü gibi pek çok sanatçının tasarımı sandalyeler sergilendi.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin, omurilik felçlilerinin tıbbi, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin sayısının artmaması yönündeki mücadelesine katkıda bulunacak olan bu çok anlamlı projeyi yürüten Ataköy Plus Müdürü Cemil Demirbakan, “Amacımız, omurilik felçlilerinin mücadelesini hatırlatmak, TOFD’nin yürüttüğü ‘Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası’na destek olup, ışık tutmak” dedi.
İletişim sponsorluğunu Radyotime’ın üstlendiği kampanyaya Exe, Toi Moi, Fabrika, Midpoint gibi ünlü markalar da destek veriyor.

Mesajla 5 TL katkı yapın
3430’a göndereceğiniz her boş mesaj omurilik felçlilerini akülü tekerlekli sandalyeye bir adım daha yaklaştırmış olacak. Kendi keyif ve kederlerimizle, hayatlar yaşarken aramızda bizim kadar şanslı olmayanları da düşünmek... Kendi kararımızca, onlar için yapmamız gerekeni yapmak... Bir kaç tuşa basıp telefon açmak ya da başka herhangi bir katkı... Çok değil, sizi zora sokmayacak kadar. İyi bir iş yapmış olduğunuz için sizi mutlu edecek kadar...
Ne de olsa bu yaşamda yaptıklarımız kadar, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz... Öyle değil mi?


KAMPANYALAR
- Esse her 200 TL alışverişe 100 TL hediye çeki veriyor.
- Afrodit Parfümeri’de alacağınız 2. ürüne % 40 indirim.
- Sarar’da 300 TL’lik alışverişe 100 TL hediye çeki.
- Kiğılı’da % 50 indirim.
- Damat’tan % 30 indirim.
- Collezione’den 3 ürün alana 1 ürün bedava.
- My Friend’de % 30 indirim.
- Tiffany’de turuncu etiketli ürünlerden bir alana ikincisi yarı fiyatına.
- LTB; 3 al 2 öde.
- B&G’de bayrama özel % 10 indirim.
- Banana Republic’te erkek giyimde 2. ürüne % 50 indirim.
- Derimod’da bayrama özel, ayakkabıda 2. ürüne % 25 ya da % 50 indirim.


YENİ AÇILDI...
- ”Shakespeare in Love” ev tekstili ve bayan giyiminde yeni bir mağaza açtı.
1386 Sok. No: 3 Alsancak, Divaresse yanı.
- ROX’ta her çarşamba akşamı Türkçe pop sevenlere canlı müzik.
Tel: 463 90 26