Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları

Gani adını zaten herkese güç bela öğrettim. Nani Galatasaray’a gelirse yine kafaları karıştıracak, istemiyorum

Nani’yi istemiyorum

27 yaşındaki Nani, şu anda Manchester United’da oynuyor.

Galatasaray Nani’yi alacakmış. Almasın efendim.
Yani kıskandığımdan değil valla, Galatasaray isterse Messi’yi alsın lafım yok ama Nani olmaz.
Bu memlekete adımı zor ezberlettim zaten bu yaşa kadar. “Dani” diyen oldu, “Cani” diyen oldu, “Ganimet” diyen oldu... Adımdan emin olamayıp “Müjde bey” diyeni de hatırlıyorum.
Tam topluma Gani adını öğrettim güç bela, Nani gelip kafaları karıştıracak yeniden. Nani Müjde aşağı, Nani Müjde yukarı. İstemiyorum kardeşim.

Haberin Devamı

Ekmek arası kırbaç

Almanya’da ırkçı Neo-Naziler döner yerken görülenleri kırbaçlamaya başlamışlar.
Eyvah ki ne eyvah. FOX için temmuz ayında başlayacak bir dizi yazıyorum. “Babam Sınıfta Kaldı” adlı dizide Cem Davran, Defne Samyeli ve Mesut Yar gibi renkli isimler var ama sorun şu ki aftan yararlanarak kızıyla aynı üniversitede okuyan bir babayı canlandıran Cem Davran aynı zamanda okul dışındaki bir dönerciyi canlandırıyor.
“Ne var bunda?” demeyin. Biliyorsunuz diziler artık
yurt içi kadar yurt dışında da
para kazanıyor. Ve bu döner düşmanlığı yaygınlaşırsa yeni dizinin Almanya’da hiç şansı yok.
Dönerden dönsem mi acaba?

“Durmayalım yoksa düşeriz”

Aziz Nesin’in çok bildik hikayesidir.
Tek parti döneminde iktidara yağcılık yapmak isteyen köyün ileri gelenleri o sıralar iktidarın sloganı olan “Durmayalım düşeriz” yazısını bir pankarta yazdırırlar.
Gel zaman git zaman pankart eskir. Ve pankartın tam ek yerine gelen d ve ü harfleri zedelenir. “D” nin tamamı “ü” nün de bir ayağı silinir.
Devlet büyüğü gelir. Kalabalık açar pankartı. “Durmayalım işeriz” yazmaktadır pankartta. Büyük sinirlenir gider, al başına belayı.
Nerden mi aklıma geldi? Bu aralar zayıflamak için günde üç litre su içiyorum. Eh bu kadar su içilince de tuvalet taşı ile bir ahbap çavuş ilişkisi başlıyor.
Yani demem o ki kimse benden “Durma eylemine” katılmamı filan beklemesin. Ben o kadar saat kıpırdamadan duramam. Durursam da işerim.
Baştan söyleyeyim yani. n

Haberin Devamı

Bugün doğan “duranlar”a isimler

* Kız: Durdagül, Dursune, Durdane
* Erkek: Dursun, Durmuş, Durali