Gökmen Aytaç

Gökmen Aytaç

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yolda, pazarda, çarşıda ya da trafikte bir münasebetsiz mutlaka karşınıza çıkmıştır.
Kaldırımda yürürken omzunuza ani bir darbe alırsınız ve bu darbeyi vuran arkadaş bir özür bile dilemeden yoluna devam eder.
Trafikte bir kural tanımaz, hayatınızı tehlikeye atar, yüreğinizi kaldırır.
Yeni yetmeler kaldırımlarda yüksek sesle konuşur, ağza alınmayacak küfürler kızın erkeğin ağzında havada uçuşur ve siz de sessizce seyreder, yolunuza devam edersiniz.
Ya da okulun kapısına kadar öğrencilerimiz sigarasını içer ve bu görüntü karşısında bakakalırsınız.Bu ve benzeri örnekleri çoğaltabilirim.
Bunların sonunda da mutlaka şunu düşünürsünüz, ‘Her işin başı önce eğitim’ ya da Cem Yılmaz’ın sloganıyla ‘Eğitim şart’ dersiniz.Eğitim önemli... Bir ülkenin geleceği iyi eğitime bağlı.Bu yüzden de veliler daha anasınıfında çocukları için iyi bir öğretmen seçme yarışına girer.
Araya bağış adı altına ödemeler yapılır. Neden?Çünkü çocuğunun iyi bir eğitim almasını isteriz de ondan.Peki iyi bir eğitim nasıl olmalı?
Şu anki gibi kesinlikle olmadığını söyleyebilirim. Bir kere eğitimin tepesinde bulunan kişilerin de eğitime ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim.
Çünkü bir eğitim öğretim sezonu tamamlanmadan birçok Milli Eğitim İl Müdürünün yerlerini değiştiren zihniyetin de eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Kardeşim eğitim döneminin yarısına gelinmiş, bırak diğer yarısı da bitsin, ondan sonra atamalarını yap.
Yeni döneme, yeni müdürlerle, her il yenilenmiş şekliyle girsin.
Bir de Manisa’da yapılan değişikliğe bakalım.Manisa, Milli Eğitim Müdürlüğü konusunda sıkıntılı illerin başında.
Kulakları çınlasın, bir Hasan Özdemir müdürümüz vardı, kaç kere gitti, kaç kere yargı kararı ile geri döndü. Ben sayamadım.
Sonra Aziz Ersoy vekaleten görev yaptı. Neden asil olmadı diye düşündük, meğer kadrosu Ankara’daymış.
Sonra Fehmi Rasim Çelik bu göreve geldi, 3.5 ay öncee...
Daha hoşgeldin ziyaretleri bile tamamlanmamıştı ki kararnameyle hooop merkezee...Ne yaptı da merkeze gitti ya da ne yapamadı da görevden alındı, çözemedik.
Ama 3.5 ay Manisa’da kendisini gördük. Rizeli olması asabiyle Başbakan kontenjanından Manisa’da fazla kalacağını düşündük, ancak yanıldık.
Şimdi yeni Manisa İl Müdürü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Altınsoy...
Sayın müdürümüz, son seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayıydı.
Bilmem anlatabildin mi, neden eğitimin, tepedekilerle başlatılması gerekliliğini!