Gökmen Aytaç

Gökmen Aytaç

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Günler geçiyor, yılları deviriyoruz. Biz orta yaşlılar için hayat su misali...
Yeni yılın ilk yazısı da ister istemez yeni yılla ilgili oluyor. Koca bir yıl, onlarca sorunu yazdık. Binlerce sıkıntıyı dile getirdik. Birçok kişiye yazdıklarımızla dokundurduk, belki de birçok işi yazılarımız sayesinde çözdük.
Sonuçta yazıyoruz. Okuyan olursa, sesimizi duyan olursa çözümü de beraberinde getiriyoruz.Yeni yılın son gününde yazdım. Yeni yıl benim için erken bitti diye... Duygu yüklü, mutlulukların yüzlere yansıdığı, müthiş keyifli bir partiyle bir hafta öncesinde Manisa Sevgi Evleri’nde 2012’ye merhaba demiştim.
Sonrasında 31 Aralık 2011 gecesinde nasıl bir ruh halinde olacağımı ben bile merak etmiştim.
Bütün eller havada
Yeni yıla İzmir’de girdim. İzmir Ticaret Odası Lokali’nde, Tüccarlar Kulübü’ndeydim.
Gecenin organizasyonu bana aitti. Yani sorumluluğu alarak büyük bir yükün altına girdik.Çünkü gece iyi olursa işletmeden bilinmesi, kötü olursa faturanın bendenize kesilmesi muhtemeldi.
Merakla beklediğimiz sanatçı Sedat Yüce, gecede şöyle bir görünüp kısa metraj sahne alsa da gecemiz keyifliydi.Ellerimiz havada, eşim yanımda, sevdiklerimiz ve dostlarımız yanımızdaydı. Hatta Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da benim gibi İzmir’i tercih edenler arasındaydı. Eşi ve kızıyla birlikte 2012 yılına aynı pistte girdik.
Bir ara Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konsere takıldım. Ne alaka derseniz, kapalı ortam beni sıktı kendimi Kordon’a attım. Ahmak ıslatan yağmuruyla meydanın havasını kokladım.
Grup 84 ile coşan gençleri seyretmeye doyamadım.İzmir’de benim bulunduğum noktalarda asayiş berkemaldi. Gecenin alkolsüz adamı ben direksiyon başına geçerek, bana güvenenleri mahcup etmeden evlerine teslim ettim.İşte böyle uğurladım 2011’i, böyle karşıladım 2012’yi...
Peki “2012’den ne bekliyorsun?” derseniz...Sağlık olsun yeter.
Bu yıla kadar öyle büyük beklentilerim oldu ki...Artık bir şey beklemiyorum kendi adıma...
Siz bana bakmayın.Yeni bir yıl, yeni bir umuttur. O yüzden umudunuzu kaybetmeyin, hayallerinizden vazgeçmeyin.