Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne yazık, ah ne yazık ki; iyiden güzelden bahsetmek giderek zorlaştı. Acıyı içimize çekip, hayata tutunmaya çalıştık. En azından, işimize gücümüze daha fazla sarılıp, sağlam durmaya çabaladık. Kültür sanatın takipçisi olmak, ruhumuzu iyileştiren ne varsa korumak istedik. O yüzden müzik susmasın, tiyatrolar perde kapatmasın diye ısrar ettik.

Sanat dünyasından isimler de bu duygularımızı paylaştı. O isimlerden biri Erol Evgin’di. Tam 47 yıldır üreten, bu ülkede müziğin yakın tarihine damga vuran sanatçılardan biri olarak, “Biz hem hüznü hem neşeyi hep şarkılarla paylaştık” diye anlattı. “Nice zor zamanlar gördük, 80’li yılları da yaşadık. Yeri geldi ağıtlar söyledik, yeri geldi türkülerle ağladık” derken, aslolanın ortak duygularda birleşmek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Böyle düşünerek, yarın akşam TİM Maslak Show Center’daki konserini iptal

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE
etmemeye karar verdi. Bu konser, yaz aylarında yayınladığı ‘Altın Düetler’ albümünün ilk konseri. Eser, bu yılın en güzel, en çok dinlenen albümlerinden biri oldu. Evgin de, Türkiye’nin güçlü kadın vokalleriyle birlikte yeniden yorumladığı şarkılarının gördüğü ilginin enerjisiyle konserine hazırlandı.

‘İşte Öyle Bir Şey’den ‘Söyle Canım’a, ‘Aldım Başımı Gidiyorum’dan ‘Hep Böyle Kal’a kadar hepsi altın şarkılar. Üstelik, sanatçının deyimiyle o parçalara eklenen ‘kadın dokunuşu’, Çiğdem Talu ve Melih Kibar başta olmak üzere emeği geçen kadim dostlarının hepsine bir saygı duruşu oldu. Albümdeki yorumlar dinlendikçe, daha da demlendi.

Genç kuşaktan Sıla ile söylediği ‘Ateşle Oynama’ albümün lokomotifi olurken, ilk video klip de bu şarkıya çekildi. Klip ilk kez NTV’deki programımız ‘Gece Gündüz’de yayınlandı. Klibin hoş yanı; Erol Evgin’in konuk olduğu, Sıla’nın Volkswagen Arena’daki konserinde, birlikte söylerken,
o anda kaydedilmesi.

Evgin şimdilik saklı tutsa da belli ki, ‘Altın Düetler’, yeni video kliplerle de yoluna devam edecek.

MAKAM ZAMANI

Bu akşam CRR salonunda özel bir konser serisinin üçüncüsü var. İBB Kültür Dairesi tarafından geçtiğimiz ekim ayında başlatılan ve
her ay Türk müziği makamlarının Emel Sayın tarafından yorumladığı konserler, özleyenler için bulunmaz bir ziyafet.

Haberin Devamı

Bu akşamki konserde Sayın, süzidil ve nihavend makamında eserleri yorumlayacak. Projeye ‘Makam Zamanı’ adını bizzat kendisi veren sanatçı, konsere gelenlerin ilgisinden ve katılımından çok memnun.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE
Ağır eserlerle başlayan konserin sonuna doğru, Emel Sayın’dan en çok istenen ‘Mavi Boncuk’ ve ‘Çile Bülbülüm’le hareketlendiği anlaşılıyor. Projenin mimarı İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’in ‘Çile Bülbülüm’e eşlik edenlerden olması ve tüm salonu o coşkuya davet etmesinin de katkısı büyük olsa gerek. Çünkü biz şarkılarımızla bir oluyoruz.