Gülhan Şen

Gülhan Şen

gulhanstardis@gmail.com

Tüm Yazıları

Filipinler’in yedi kilometre uzunluğundaki ‘Boracay’ Adası, kendine has kumu, muhteşem denizi ve renkli gece hayatıyla yılda bir milyon turisti ağırlıyor

UZAK DOĞUNUN YENİ GÖZDESİ: BORACAY

“Fly to me in Boracay, Boracay, Boracay…” Romanyalı ‘Akcent’ grubunun Sandra N.’yle düet yaptıkları huzur verici Boracay şarkısını iki yıl önce duyduğumdan beri Boracay Adası’nı seyahat listeme koymuştum.
Ancak yakın zamana kadar Filipinler’e gitmek pek de kolay değildi doğrusu, o yüzden erteledim durdum. Müjdeli haber, nisan başında geldi, Türk Hava Yolları ‘İstanbul - Manila’ direkt seferlerine başladı! Hiç zaman kaybetmeden yola koyuldum.
Önce 12 saatlik bir uçuşla Filipinler’in başkenti Manila’ya vardım, oradan pervaneli bir uçakla 1 saatte Panay Adası’ndaki Caticlan’a uçtum, oradan da 20 dakikalık bir feribot yolculuğuyla nihayet tropikal Boracay Adası’na ayak basabildim! Havaalanlarındaki pasaport & bagaj işlemleri ve aktarma için bekleme sürelerini de hesaplarsak 20 saati bulur Boracay’la kavuşma maceramız... Küçücük, cennet gibi bir ada Boracay,
7 km uzun, 1 kilome- tre geniş. Filipinler’in 7 bin 107 adası arasından sıyrılıp kendine hatırı sayılır bir şöhret yaratmasını ise muhteşem plajlarına ve renkli gece hayatına borçlu. En ünlüsü 4 km’lik ‘White Beach’ olmak üzere 13 plajı var. Yılda 1 milyon turist bu küçücük adayı ziyaret ediyor. Boracay adını yerel bir Filipin lehçesindeki ‘Borac’ kelimesinden alıyor. Anlamı ‘pamuk’. Sahile adımınızı attığınız an neye istinaden söylendiğini anlayabilirsiniz. Yumuşacık, incecik ve bembeyaz ‘pamuk gibi’ kumlarda yürüyorsunuz çünkü.

Fiyatlar uygun
Boracay’da turistleri eğlendirecek bir sürü su aktivitesi var ve fiyatları da çok ucuz. Konaklama imkanlarının da popüler bir tropikal adaya göre gayet uygun olduğunu belirtmem gerekir. İki yatak odalı, iki banyolu, dört kişi kapasiteli 126 m2’lik süper lüks bir suitin bile gecelik konaklama bedeli 600 TL… İki çift arasında paylaşılırsa 300 TL’ye geliyor, üstelik bu tarz suitlerin size özel tahsis edilmiş yardımcısı bile var. Odanın temizliğinden, ada içindeki ulaşımlarınızdan, mutfak için gereken alışverişlerden sorumlu. Eğer Boracay’a ulaşmak için biraz gayret sarf eder, sabrederseniz, sonunda kavuşacağınız tatil tarifsiz bir mutluluk ve huzur olacak.

Haberin Devamı

Veni, vidi, vici

Haberin Devamı

White Beach
Boracay’ın en hareketli plajı. Su sporları aktivitelerinin çoğu burada yapılıyor. Geceleri restoranların önünde müşteri cezbetmek için ücretsiz şovlar yapılıyor.
Willy’s rock
Boracay’ın sembollerinden biri. Binlerce yıllık volkanik taş. Gel - gitle birlikte bazen kara parçası bazen de küçük bir adacık oluyor. Üzerinde ‘Meryem Ana’ heykeli var. Çünkü Filipinlilerin yüzde doksanı hristiyan. Willy’s Rock, ‘Willy’nin kayası’ demek. Adını hemen karşısında tatil köyü olan Boracaylı bir iş adamından alıyor.
D-Mall
Boracay’ın tüm turistik ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulmuş, bir açık alan alışveriş merkezi… Gece 12’ye kadar da açık…
Su altı yürüyüşü
Kafanıza geçirilen bir kaskın içine oksijen veriliyor ve siz de su altında rahat rahat nefes alarak yürüyüş yapıyorsunuz. Beş metrelik derinlikte 15 dakika boyunca isterseniz su altındaki mercanları seyredin, isterseniz Pasifik’in rengarenk balıklarını besleyin. Bedeli 60 TL. ‘Zorb’ adı verilen kocaman lastik bir topun içinde hamster gibi dönmeye ne dersiniz? Maceralı ve eğlenceli. Topunuzun içine biraz su konuluyor ve bir yokuştan aşağı yuvarlanıyor. 10 saniye sonra topun içinde kaya kaya bir havuzun içinde-siniz. Bedeli 36 TL.

Haberin Devamı

Gezen bilir...

- THY’nın ‘İstanbul-Manila’ direkt uçuşları başladı. Haftada üç gün sefer var. Gidiş 12 saat, dönüş 13 saat 15 dk. sürüyor. Boracay’a ulaşmak için de Manila’dan 1 saatlik iç uçuş gerçekleştirmeniz gerekiyor.
- Filipinler vizesiz gidebileceğiniz bir ülke... Para birimi Filipinler Pesosu. 1 TL = 17 Filipin Pesosu.
- Boracay’da yıl boyu sadece iki mevsim yaşanıyor. Haziran’dan ekime kadar olan yağmurlu mevsim ve kasımdan mayısa kadar olan kuru mevsim. Hava sıcaklığı ortalama 30 derece ancak nem seviyesi çok yüksek yüzde 75 civarında. Ada içindeki ulaşımlarınızı ‘Tricycle’ adı verilen, bir motorsikletin yanına eklenmiş üç kişilik yolcu kabini olan araçlarla yapabilirsiniz. Neredeyse her yere 5-6 TL’ye gidiyorlar.