Gülhan Şen

Gülhan Şen

gulhanstardis@gmail.com

Tüm Yazıları

Tatil denince hayalinizi süsle-yen şey, bir sürü suratsız, insafsız ve berduş zombiyle gemi yolculuğuna çıkmak değildir! Tabii siz de dünyada milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen ‘The Walking Dead’ dizisinin hayranlarından biri değilseniz…

2010’dan beri yayınlanan ve izlenme rekorları kıran ‘The Walking Dead’, fantastik korku seven izleyicinin zombilere ilgisini kelimenin tam anlamıyla yeniden ‘diriltti’. Hatta eski moda zombiler de diziden sonra yeni isimlere kavuştular: ‘Yürüyenler’, ‘Boş Gezenler’, ‘Aylaklar’, ‘Sürü’…

Haberin Devamı

Ortada popüler bir şey varsa onun her çeşit pazarlamasını ya-pan Amerikalılar da boş durur mu? ‘The Walking Dead’ hayranlarını buluşturacak bir cruise gemisi yolculuğu düzenlemişler!

Zombi temalı eğlenceler

Organizasyonu, özellikle gemiler- de düzenledikleri müzik festivalleriyle tanınan Sixthman üstleniyor. 15 - 18 Ocak 2016 tarihleri arasında Miami’den Bahamalar’a gidecek Norwegian Pearl cruise gemisinin yolcularıysa bu kez korkuseverler, hatta zombiseverler olacak… Zira seyahatin konsepti ismiyle müsemma: ‘Walker Stalker Cruise’ yani zombiler!

Gezinin özel yanlarından biri de hayranları, di- zinin yıldızlarıyla buluşturacak olması! Norman Reedus (Daryl), Chandler Riggs (Carl), Emily Kinney (Beth) ve Sonequa Martin - Green (Sasha) gibi birçok oyuncunun tura katılacağı duyuruldu.

Yolcular yaratıcılıklarını konuştu- rabilecekleri gibi, zombi makyajları denemek isterlerse de plastik makyaj uzmanları gemide bulunacak. Kostüm yarışmaları, gece partileri, ünlülerle soru - cevap panelleri, imza günleri ve şovlar aktiviteler arasında. Organizatörler, katılımcıları sadece ilk gün zombi makyajıyla gelmemeleri konusunda uyarıyor, zira gemilere binerken prosedür gereği fotoğrafınızın çekilmesi gerekiyor. Yani ilk gün kendinize benzeseniz iyi olur!

2 bin 200 kişinin katılması bekle- nen turun fiyatları konaklayacağınız odaya göre değişiyor... Fiyatlar, bin dolardan başlıyor, lüks suitlerde 4 bin 225 dolara kadar çıkıyor.

Biraz da yerli korkular

Kültürümüzde zombi inanışı pek yoktur, giden gitmiştir. Es kaza yolu bu taraflara düşen bir zombi olursa da maruz kalacağı esprilere göğüs ger- mektense yeniden ölmeyi yeğler…

Haberin Devamı

Bizim korkularımız bambaşka… Bunları en iyi bilen ve beyazperdeye başarıyla yansıtan yönetmense Alper Mestçi. ‘Musallat’, ‘Musallat - 2’ ve ‘Siccin’le Türk korkuseverlerin gönlünde taht kuran Mestçi dün vizyona giren ‘Siccin - 2’yle korku dozununu daha da artırdı!

İyi bir korku sineması seyircisiyim… Basın gösterimine ve yanımda oturan kız arkadaşımın korkudan kolumu itekleme ve gözlerini kapatma sayısına dayanarak şunu söylüyorum ki, ‘Siccin - 2’ de tıpkı serinin ilk filmi ‘Siccin’ gibi gençler arasında fenomen olur! Alkışlayanı çok, gişesi bol olsun…

ZOMBİLERLE YOLCULUK

700 civarında adadan oluşan Bahamalar’da bazı gemi şirketlerinin kendilerine özel adaları bulunuyor ve yolcular yüzmek, dinlenmek için bu adalara götürülüyor.